ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Εκανε πρεμιέρα η Seajets στις Β. Σποράδες

εκανε-πρεμιέρα-η-seajets-στις-β-σποράδες-897032

Χαμόγελα στις Β. Σποράδες με την πρεμιέρα της απευθείας ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Θεσσαλονίκης με τα νησιά με τα ταχύπλοα της Seajets.

Πρόκειται για την ίδια εταιρεία, η οποία φέτος εκτελεί ετήσιο δρομολόγιο από τον Βόλο στις Β. Σποράδες με το οχηματαγωγό πλοίο Sporades Star.

Ο τουριστικός πράκτορας από τη Σκόπελο Βαγγέλης Δρόσος λέει πως πρόκειται για ένα πολύ δυνατό σωσίβιο για τον τουρισμό των νησιών.

Το Champion Jet1 είχε ξεκινήσει δρομολόγια στη γραμμή από πέρυσι και έφθασε να κάνει ακόμη και καθημερινά δρομολόγια προκειμένου να εξυπηρετεί την επιβατηγό κίνηση.

Το δρομολόγιο που θα γίνεται τρεις φορές την εβδομάδα, θα ξεκινά από Θεσσαλονίκη και θα ακολουθεί τη διαδρομή Σκιάθος, Σκόπελος, Αλόννησος, Μαντούδι και επιστροφή.

«Θα λειτουργεί θετικά στην τουριστική κίνηση, αφού εκτός από την εξυπηρέτηση, οι μεγάλες εταιρείες έχουν τη δυνατότητα να κάνουν διαρκή διαφήμιση στους νέους προορισμούς», σημειώνει ο ίδιος.

Η κίνηση που παρουσίασε χθες ήταν ικανοποιητική για τα δεδομένα της περιόδου, αλλά και σε σχέση με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα να υπάρξουν κάποιες ακυρώσεις.

Οι τουριστικοί πράκτορες είναι ικανοποιημένοι και στη Σκιάθο όπου πιστεύουν πως τα δρομολόγια της Seajets θα συμβάλλουν σημαντικά στην ενίσχυση του τουρισμού.

Η Θεσσαλονίκη και η Βόρεια Ελλάδα είχαν αγκαλιάσει το συγκεκριμένο δρομολόγιο από πέρυσι και υπάρχει η πεποίθηση πως θα υπάρχει εξίσου μεγάλη ανταπόκριση και φέτος.

Το ταξίδι από Θεσσαλονίκη για τη Σκιάθ έχει διάρκεια δυο ώρες και 55 λεπτά (κόστος οικονομικής θέσης 36,70 ευρώ/άτομο για απλή διαδρομή), προς Σκόπελο 3 ώρες και 40 λεπτά (κόστος οικονομικής θέσης 40,30 ευρώ/άτομο) και προς Αλόννησο, 4 ώρες και 05 λεπτά (κόστος οικονομικής θέσης 48 ευρώ/άτομο).

Κατά την πρώτη περίοδο τα δρομολόγια θα είναι τρία την εβδομάδα, κάθε Δευτέρα, Παρασκευή και Σάββατο, ενώ από τις 4 Ιουλίου μέχρι 28 Αυγούστου θα προστεθεί μια ακόμη ημέρα και συγκεκριμένα η Τετάρτη.

Δεν αποκλείεται να προστεθούν και άλλα δρομολόγια ανάλογα με τις ανάγκες που θα παρουσιαστούν. Πέρυσι η εταιρεία στη φουλ σεζόν είχε φθάσει να εκτελεί ακόμη και πέντε δρομολόγια μεταφέροντας εκατοντάδες τουρίστες. Ολο το καλοκαίρι εξυπηρέτησε πάνω από 40.000 επιβάτες.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου