ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Μεγάλη θλίψη στη Σκιάθο

μεγάλη-θλίψη-στη-σκιάθο-896316

Θλίψη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία της Σκιάθου ο θάνατος του γλύπτη και κεραμίστα Σταύρου Τσιμπλιαράκη, σε ηλικία 69 χρόνων.

Ο εκλιπών ήταν ιδιαίτερα γνωστός το νησί. Αγαπητός καλλιτέχνης, διακρίνονταν στην αγγειοπλαστική, τη ζωγραφική και τη γλυπτική.

Το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας και νοσηλευόταν στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείου Βόλου, όπου άφησε την τελευταία του πνοή.

Η κηδεία του τελέστηκε τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Τριών Ιεραρχών.

Ο Δήμαρχος του νησιού κ. Θοδωρής Τζούμας αποχαιρέτησε τον καλλιτέχνη της Σκιάθου με μια ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τονίζοντας : ««Έφυγε» ένας σπουδαίος άνθρωπος του σύγχρονου πολιτισμού του τόπου μας, ο Σταύρος Τσιμπλιαράκης, ο άνθρωπος που σμιλεύεσαι την πέτρα και το ξύλο της Σκιάθου και άφησε το αποτύπωμά του, ο άνθρωπος που μας έμαθε πως είναι ελάχιστα αυτά που χρειαζόμαστε για να επιβιώσουμε, και πως το σημαντικό είναι να προσφέρουμε και να κάνουμε τον τόπο μας καλύτερο. Ο Σταύρος Τσιμπλιαράκης, όπως θα έλεγε ο Γιώργος Σεφέρης «έβαλε μια σταγόνα λάδι στο φάρο της τέχνης». Αιώνια θα είναι η μνήμη του».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου