ΤΟΠΙΚΑ

Η Πανσέληνος από την παραλία του Βόλου

η-πανσέληνος-από-την-παραλία-του-βόλου-896304

Παρατήρηση της Πανσελήνου και των άλλων φωτεινών αντικειμένων του ουρανού διοργανώνει η Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος απόψε το βράδυ και από ώρα 21:30 έως 23:30 στην παραλία του Βόλου. Στη θέση όπου ελλιμενίζεται η «Αργώ» θα στηθούν τα διάφορα είδη τηλεσκοπίων των Μελών της Εταιρείας από όπου οι προσερχόμενοι μπορούν να παρατηρήσουν σε μεγάλη μεγέθυνση τους κρατήρες, τις θάλασσες και τα όρη της Σελήνης συγχρόνως δε και να τα φωτογραφίσουν.

Ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου, παρακλήθηκε να σβήσει τους φανοστάτες της Παραλίας, εκατέρωθεν της εκδήλωσης, ώστε να δημιουργηθεί σκοτάδι και να φανούν οι αστέρες του ουρανού για την παρατήρηση.

Εν τω μεταξύ η Εταιρεία ετοιμάζεται πυρετωδώς για το 21ο Θερινό Σχολείο Αστρονομίας, το οποίο θα λειτουργήσει από την Κυριακή 3η Ιουλίου έως την Παρασκευή 8η Ιουλίου 2022, με το σύνθημα «Γίνε ερασιτέχνης αστρονόμος για μια βδομάδα», σύμφωνα με το πρόγραμμα που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της www.astronomos.gr. Την έναρξή του θα σηματοδοτήσει η καθιερωμένη Ετήσια Πανελλήνια Αστροβραδιά στα Χάνια Πηλίου, την οποία παρακολουθούν, όχι μόνο Βολιώτες και Μαγνησιώτες αλλά και φίλαστροι από άλλα μέρη της Ελλάδος.

Ταυτόχρονα και τις ίδιες ακριβώς ημερομηνίες (4 έως 8 Ιουλίου 2022) η Εταιρεία σε συνεργασία με την ομάδα TALOS του Παν/μίου Θεσσαλίας, οργανώνουν Θερινό Σχολείο για τα παιδιά του Δημοτικού με ειδικές κατασκευές, και ειδικά θέματα που αφορούν την Αστρονομία (και όχι μόνο, αφού η ομάδα TALOS ειδικεύεται στην Ρομποτική και τα STEM). Τα παιδιά που επιθυμούν να εγγραφούν σ’ αυτό το πρόγραμμα μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα της Εταιρείας ή στην ιστοσελίδα της ομάδας TALOS.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου