ΤΟΠΙΚΑ

«Αφαντα» μητρώο και ψηφοδέλτια

αφαντα-μητρώο-και-ψηφοδέλτια-895136

Συναγερμός έχει σημάνει τις τελευταίες ώρες στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής στη Μαγνησία. Τα χαμόγελα και την αισιοδοξία, που προκάλεσαν η αθρόα συμμετοχή στις εκλογές για την ανάδειξη νέων οργάνων, διαδέχτηκε η κατήφεια, όταν αποκαλύφτηκε ότι μητρώο ψηφισάντων, ψηφοδέλτια και πρακτικά με τα αποτελέσματα της εσωκομματικής διαδικασίας στον Βόλο, τη μεγαλύτερη κομματική οργάνωση στον νομό, έχουν κάνει «φτερά». Οχι, δεν τα υφάρπαξε κάποιος. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, πιθανότατα κατέληξαν στα σκουπίδια…, όταν την περασμένη Δευτέρα το πρωί, μετά τις εκλογές, καθαρίστηκε η αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Βόλου.

Η καταμέτρηση των ψήφων ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα τα ξημερώματα. Ομως, το υλικό όλης της διαδικασίας αφέθηκε εκτεθειμένο στην αίθουσα.

Κανείς από την εφορευτική επιτροπή δεν προνόησε να συγκεντρώσει τα ψηφοδέλτια, τις καταστάσεις με τα νέα και παλιά μέλη, ούτε καν τα πρακτικά στα οποία υπήρχαν καταγεγραμμένα τα αποτελέσματα της καταμέτρησης.

Την Τρίτη, που έγινε αντιληπτό τι έχει συμβεί, ακολούθησε πανικός. Τα τηλέφωνα πήραν φωτιά. Ολοι αναζητούσαν τις καταστάσεις, αφού πρέπει να σταλούν στη Χαριλάου Τρικούπη. Το γεγονός ότι η ψηφοφορία δεν υποστηρίχθηκε ηλεκτρονικά, όπως είχε γίνει τον περασμένο Δεκέμβριο με τις εκλογικές διαδικασίες για την ανάδειξη προέδρου, προκάλεσε τελικά μπλακ άουτ στη μεγαλύτερη οργάνωση του Κινήματος Αλλαγής Μαγνησίας, που τώρα αναζητεί το «αποτύπωμα» των εκλογών στον Βόλο.

Αυτά σε οργανωτικό επίπεδο, διότι στο πολιτικό πεδίο η νέα νομαρχιακή επιτροπή του κόμματος συγκαλείται άμεσα για να εκλέξει νέο γραμματέα.

Ο Νίκος Πολίτης νέος γραμματέας

Οπως όλα δείχνουν για τη θέση θα κατατεθεί μόνο μία υποψηφιότητα, του Νίκου Πολίτη, που εκλέχτηκε τρίτος στη Νομαρχιακή Επιτροπή με 416 σταυρούς και ανήκει στον στενό πυρήνα των υποστηρικτών του προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη. Η εκλογή του σήμερα, Πέμπτη, αναμένεται να είναι ομόφωνη, με τα στελέχη όλων των τάσεων να στέλνουν μήνυμα συμπόρευσης στη νέα αρχή που επιχειρεί το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής πλέον.

Σε δήλωσή του ο κ. Πολίτης αναφερόμενος στην εκλογική διαδικασία της περασμένης Κυριακής επεσήμανε ότι στη νέα περίοδο του Κινήματος δεν περισσεύει κανείς. «Την Κυριακή 8 Μαΐου πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές των οργάνων της δημοκρατικής παράταξής μας. Η συμμετοχή του κόσμου στη Μαγνησία ήταν αντάξια της δυναμικής που δημιουργήθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο με την εκλογή του προέδρου μας, Νίκου Ανδρουλάκη. Η στήριξη του κόσμου τόσο για την εκλογή μου στη Νομαρχιακή Επιτροπή του Νομού Μαγνησίας, όσο και για την εκλογή μου ως συνέδρου για το 3ο Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής με γεμίζει με χαρά και ευγνωμοσύνη. Αισθάνομαι την ανάγκη να δικαιώσω τις προσδοκίες των ανθρώπων αυτών που με στήριξαν, ώστε να επιτύχουμε ένα καλύτερο μέλλον για την Ελλάδα της προόδου, της αλληλεγγύης και της ανάπτυξης.

Συγχαρητήρια σε όλους όσοι έδωσαν τον αγώνα τους στην εκλογική διαδικασία, ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Ολοι μαζί θα δώσουμε τη μάχη σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο. Ολοι μαζί προχωράμε με το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής για να καταφέρουμε να νικήσουμε. Δεν περισσεύει κανείς και ιδιαίτερα νέα πρόσωπα που μετά το κάλεσμα του προέδρου μας ανταποκρίθηκαν άμεσα και συμμετείχαν στις διαδικασίες. Σας ευχαριστώ όλους σας και υπόσχομαι να αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις για την ενδυνάμωση της σοσιαλδημοκρατικής μας παράταξης», ανέφερε.

Γυναίκα στο «τιμόνι» της μεγαλύτερης οργάνωσης

Στη μεγαλύτερη οργάνωση του νομού, δηλαδή στη Δ.Ο. ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Βόλου, την πρωτιά κατέκτησε η Μαρία Γίτση με 414 σταυρούς. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα είναι η νέα γραμματέας του κόμματος στον Βόλο. Μαζί της θα είναι οι Γιάννης Καράτσαλος (275 σταυροί), Γιάννης Πρίγκος (265 σταυροί), Σωτήρης Κρανιάς (225 σταυροί), Ευάγγελος Ζαχαρός (186 σταυροί), Αναστασία Παπαδοπούλου (138 σταυροί) και Γιάννης Σταυρόπουλος (127 σταυροί).

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου