ΤΟΠΙΚΑ

Ιερό λείψανο στον Αγιο Νεκτάριο στη Ν. Ιωνία

ιερό-λείψανο-στον-αγιο-νεκτάριο-στη-ν-895110

Ξεχωριστή ευλογία για την τοπική Εκκλησία, στην αναστάσιμη περίοδο, αποτελεί η έλευση της δεξιάς χειρός του Αγίου Νεκταρίου, Επισκόπου Πενταπόλεως του Θαυματουργού, η οποία φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Αιγίνης.

Το ιερό λείψανο θα αφιχθεί αύριο Παρασκευή, στις 7 μ.μ., στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Ν. Ιωνίας, στο πλαίσιο της πανήγυρης του Ιερού Παρεκκλησίου του Αγίου Θεράποντος. Θα ακολουθήσει ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνατίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Στις 9.30 μ.μ. θα αρχίσει Ιερά Αγρυπνία, η οποία θα απολύσει στις 12.30 μετά τα μεσάνυχτα.

Την επομένη, Σάββατο 14 Μαΐου, θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του πανοσιολογιωτάτου αρχιμανδρίτη π. Αμφιλοχίου Γελαδάκη, γενικού αρχιερατικού επόπτου Αιγίνης, ο οποίος θα μιλήσει.

Την Κυριακή 15 Μαΐου θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ιγνατίου.

Το ιερό λείψανο θα παραμείνει προς προσκύνηση στον Ναό έως την Τετάρτη 18 Μαΐου και κατά τη διάρκεια της παραμονής του θα εξελίσσεται πλούσιο λατρευτικό πρόγραμμα, το οποίο δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος imd.gr.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου