ΤΟΠΙΚΑ

Βραβεύτηκαν δημοτικά σχολεία του Βόλου

βραβεύτηκαν-δημοτικά-σχολεία-του-βόλ-893968

Το 8ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ιωνίας και το 3ο Δημοτικό Σχολείο Αισωνίας Σέσκλου, τα οποία είχαν κατακτήσει από κοινού την πρώτη θέση στον πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό Let’s Move, τίμησε χθες η αντιδήμαρχος Τουρισμού Βόλου, Γεωργία Μποντού – Τοκαλή στο πλαίσιο εκδήλωσης που έγινε στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του πανελλήνιου μαθητικού διαγωνισμού «Χορεύοντας οι Λέξεις του Τόπου μου», από τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό «Ορίζοντες».

Εκπαιδευτικοί των δύο σχολείων παρέλαβαν τα βραβεία που απέσπασαν στο πλαίσιο του περσινού διαγωνισμού, καθώς στόχος ήταν να αναδείξει τα οφέλη της άσκησης για την υγεία των μαθητών, διαμορφώνοντας πρότυπα για δια βίου άσκηση, όσο και για την κοινωνική ένταξη των φυσικά αδυνάτων αλλά και των αλλοδαπών μαθητών στο σχολικό περιβάλλον.

Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας χθες το πρωί, συναντήθηκαν μαθητές από όλη την Ελλάδα, προκειμένου να συνομιλήσουν μέσα από τη διεθνή γλώσσα του χορού και με αφορμή χορούς των τόπων τους να παρουσιάσουν τα λευκώματα που δημιούργησαν για τα ήθη, τα έθιμα, τις παραδόσεις και την ιστορία τους.

Πρόκειται για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του πανελλήνιου μαθητικού διαγωνισμού «Χορεύοντας οι Λέξεις του Τόπου μου», η οποία έγινε για πρώτη φορά εκτός Αθήνας. Συμμετείχαν περίπου 150 μαθητές, καθώς την τελευταία στιγμή ακύρωσαν την έλευσή τους, τρία σχολεία.

Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε από τους «Ορίζοντες» και αφορά στο τρέχον σχολικό έτος. Σύμφωνα με την πρόεδρο του οργανισμού, Ευγενία Γκορτζίλα, εκπαιδευτικοί και μαθητές εργάστηκαν εκτός σχολικού ωραρίου, με κέφι και μεράκι αναζητώντας μέσα από χορούς του τόπου τους την ιστορία τους, την οποία στη συνέχεια κατέγραψαν σε λευκώματα. Μαθητές βρήκαν τις ρίζες τους, κατέγραψαν την ιστορία του τόπου τους, τις παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα και πώς οι χοροί πέρασαν στο σήμερα. «Συνδέοντας τη διαπολιτισμική εκπαίδευση με γενικές εκπαιδευτικές αρχές και αξίες, τα παιδιά από μικρή ηλικία θα μπορούσαν να έρθουν σε επαφή με τη διαφορετικότητα ως προς την εμφάνιση, τη νοοτροπία, τα ήθη, τα έθιμα, τον τρόπο ζωής, τη γλώσσα», ανέφερε η κ. Γκορτζίλα.

Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Τουρισμού, Γεωργία Μποντού – Τοκαλή, στόχος είναι η κεντρική εκδήλωση των «Οριζόντων» να γίνεται κάθε χρόνο στον Βόλο και από τη νέα σχολική χρονιά, οι διαγωνισμοί να ενισχυθούν με τη συμμετοχή και σχολείων από την ομογένεια. «Τα φεστιβάλ, αποτελούν μοχλό τουριστικής ενίσχυσης της περιοχής και δίνεται η δυνατότητα στους μαθητές, μέσα από τη συμμετοχή τους για την παρουσίαση των εργασιών τους, να γνωρίσουν τις ομορφιές του τόπου μας, αλλά και την ιστορία και τον πολιτισμό μας», σημείωσε η κ. Μποντού.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου