ΤΟΠΙΚΑ

Ξεσηκωμός για το Ασφαλιστικό κι ευθύνες σε όσους υπερψηφίσουν

ξεσηκωμός-για-το-ασφαλιστικό-κι-ευθύν-8940

Κάλεσμα – ειδοποίηση στους βουλευτές της Μαγνησίας να μην υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό, έστειλαν από το Βόλο οι φορείς που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο για την Εργατική Πρωτομαγιά, στην Πλατεία Ελευθερίας.

Αρχικά το λόγο πήρε η πρόεδρος του ΤΕΕ Μαγνησίας κα. Νάνσυ Καπούλα, η οποία δήλωσε τα εξής: «Το ΤΕΕ πρωτοστάτησε και έβγαλε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία θα περάσουν από πειθαρχικό οι αποφάσεις των βουλευτών, γιατί είναι αντιδεοντολογικό να στρέφεσαι έτσι ενάντια στον επιστημονικό σου κλάδο».

Ο Πρόεδρος του ΕΚΒ κ. Θανάσης Παπαδημόπουλος, ανέφερε «το αίμα των εργαζομένων, των συνταξιούχων και των ανέργων, θα είναι στα χέρια των βουλευτών που θα ψηφίσουν το ασφαλιστικό νομοσχέδιο και θα είναι ανεπιθύμητοι. Θέλουν να μας δώσουν τη χαριστική βολή, αφού ο μέσος όρος μισθών, με όλες τις εναλλακτικές μορφές εργασίας, υπολογίζεται στα 412 ευρώ».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου κ. Κώστας Τσέλιος σημείωσε πως «παρά τον αιφνιδιασμό της κυβέρνησης, η αγορά του Βόλου έκλεισε στο 100%, εκτός από μία πολυεθνική. Συγχαρητήρια, τόσο στην πολυεθνική, όσο και στον κόσμο που τη στηρίζει, μία μέρα κρίσιμη για την ελληνική κοινωνία».

Οσον αφορά το έγγραφο που συνυπέγραψε ο Εμπορικός Σύλλογος σχετικά με την ευθύνη που αναλογεί στους βουλευτές του Νομού, που θα ψηφίσουν το νομοσχέδιο, κατέληξε πως «σκληρή δεν ήταν η δική μας υπογραφή, αλλά αυτή που θα βάλουν οι βουλευτές, αν τη βάλουν, ενάντια σε όλη την ελληνική κοινωνία».

Στην ανακοίνωση 20 φορέων ελευθέρων επαγγελματιών Μαγνησίας, ο οποία καλεί τους βουλευτές, έστω και την τελευταία στιγμή, να μην ψηφίσουν αυτό το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, Λάζαρος Γαιτάνης, δηλώνοντας ότι «δεν είναι δυνατόν με τις αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές, που καλούνται να πληρώσουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες, να περιμένουν πως θα τις εισπράξουν».

Ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ κ. Τρύφων Πλαστάρας επισήμανε ότι «μετά τη ψήφιση του νομοσχεδίου, δεν θα υπάρξουν μικρομεσαία στρώματα. Είναι ξεκάθαρο πως οι βουλευτές παίρνουν την πλήρη ευθύνη και με τέτοιες ενέργειες, η μικρομεσαία τάξη δεν θ’ αντέξει στο χρόνο».

Ο πρόδρος του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Μαγνησίας, κ. Φίλιππος Κωνσταντινίδης, επεσήμανε ότι « Είμαστε εδώ, ώστε να μην περάσουν αυτά τα δυσβάσταχτα φορολογικά μέτρα του μνημονίου για το λαό μας».

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης Μαγνησίας κ. Γιάννης Γρηγορίου δήλωσε πως «ο Σύλλογος δεν πρόλαβε να ενημερώσει τους επιχειρηματίες του κλάδου, ώστε να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους, ωστόσο, θα συμμετέχουν σε οποιαδήποτε κινητοποίηση περαιτέρω και έχει αποφασιστεί, το βράδυ, με τη ψήφιση του νομοσχεδίου, να είναι δυναμική η παρουσία έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης, ανέφερε ότι η ψήφιση του νέου ασφαλιστικού – φορολογικού νομοσχεδίου από την Κυβέρνηση, οδηγεί κατά κοινή ομολογία και με μαθηματική ακρίβεια στο τέλος αυτού που ονομάζουμε υγιής ανάπτυξη του «επιχειρείν».

Η Ενωση Συντακτών

Σε επιστολή της, στο πνεύμα των φορέων που συνυπέγραψαν το κείμενο προς τους βουλευτές, η Ένωση Συντακτών Θεσσαλίας και Στ. Ελλάδας, απευθύνεται στους δημοσιογράφους βουλευτές της Μαγνησίας Μάκη Μπαλλή και Χρήστο Μπουκώρο και αναφέρει «Η Ένωση μας θεωρεί δεδομένο ότι ενόψει της ψηφοφορίας για το ασφαλιστικό θα σταθείτε στο ύψος σας τιμώντας τη δημοσιογραφική σας ιδιότητα. Η μονή σωστή επιλογή δεν μπορεί να είναι άλλη από την απόσυρση του εκτρώματος Κατρουγκαλου – Πετρόπουλου και των άρθρων που αφορούν την κατάργηση των δημοσιογραφικών Ταμείων, του συνδικαλιστικού δικαιώματος και των Ενώσεων Συντακτών. Η ψήφιση αυτού του σχεδίου νομού αποτελεί «αίτια πόλεμου» με την Κυβέρνηση. Το γνωρίζετε. Σας έχουμε ενημερώσει. Ουδείς μπορεί να προφασίσει αγνοία.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου