ΤΟΠΙΚΑ

Σε «διακοπές» ο κορονοϊός

σε-διακοπές-ο-κορονοϊός-892997

Σε διακοπές, ελπίζουν όλοι μόνιμες, βρίσκεται ο κορονοϊός στη Μαγνησία, καθώς μέρα με τη μέρα τα κρούσματα μειώνονται σε διψήφιο αριθμό, ενώ το Νοσοκομείο Βόλου έχει πλήρως αποσυμπιεστεί αναφορικά με τις νοσηλείες ασθενών με covid.

Η επιστροφή στην κανονικότητα είναι πλέον γεγονός για τις κλινικές στο Αχιλλοπούλειο, όπου στην κλινική covid νοσηλεύονται τέσσερις ασθενείς, ενώ ένας ασθενής 75 ετών εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη ΜΕΘ covid.

Ιδιαίτερα ενθαρρυντικά είναι τα νέα για την 20χρονη που αντιμετωπίζει σοβαρά υποκείμενα νοσήματα. Μετά από 20 ολόκληρες μέρες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας η νεαρή κοπέλα βγήκε από τη μονάδα και συνεχίζει τη νοσηλεία της σε κλινική, μέχρι να ανακάμψει πλήρως.

Από χθες, η Β’ Παθολογική στον 5ο όροφο του Νοσοκομείου λειτουργεί ξανά ως παθολογική, ενώ για τις νοσηλείες κορονοϊού διαθέσιμα κρεβάτια υπάρχουν πλέον μόνο στην παλιά πτέρυγα, όπου παλαιότερα στεγαζόταν η Β΄Παθολογική κλινική.

Οι γιατροί αισιοδοξούν ότι με αυτούς τους ρυθμούς δεν αναμένονται αιφνιδιασμοί μέσα στο καλοκαίρι, αν και επιμένουν να προτρέπουν τους πολίτες να ολοκληρώσουν το εμβολιαστικό τους πρόγραμμα και να είναι προσεκτικοί αναφορικά με την τήρηση των μέτρων προστασίας και την αποφυγή έντονου κοινωνικού συγχρωτισμού ειδικά σε εσωτερικούς χώρους.

«Η εικόνα είναι αισιόδοξη, οι σκληροί δείκτες έχουν κατέβει και για αυτό έχουμε επιστροφή στην κανονικότητα και βγαίνουν σταδιακά οι μάσκες. Πρέπει να προσέχουν οι ηλικιωμένοι, τα άτομα με σοβαρά προβλήματα υγείας και όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί», επισήμανε χαρακτηριστικά ο Χαράλαμπος Μάνδρος, επικεφαλής των κλινικών covid στο Αχιλλοπούλειο.

Χθες ο ΕΟΔΥ, στη Μαγνησία, ανακοίνωσε ότι τα κρούσματα του τελευταίου 24ωρου είναι 53, εκ των οποίων τα τρία στις β. Σποράδες.

Επίσης, εντοπίστηκαν και 18 θετικά στα χθεσινά rapid test, στα τέσσερα σημεία μαζικών δειγματοληψιών στη Μαγνησία. Πρόκειται για άνδρες και γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 31, 35 και 63 έτη.
Στο Ν. Μαγνησίας συνολικά έγιναν 230 μαζικές δειγματοληψίες, με έλεγχο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου.

Πού θα γίνουν σήμερα έλεγχοι

Σήμερα Τρίτη 17 Μαΐου θα γίνει μαζικές δειγματοληψίες στα εξής σημεία:

*08:00-15:30 μαζική δειγματοληψία στο λιμάνι της Σκιάθου

*08:30-15:30 μαζική δειγματοληψία στο ΚΑΠΗ Αγ. Βασιλείου

*09:00-14:30 μαζική δειγματοληψία στο Μεταξουργείο

*09:30-15:00 μαζική δειγματοληψία στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου