ΤΟΠΙΚΑ

Συνολικά 60 τμήματα μαθητείας στη Θεσσαλία

συνολικά-60-τμήματα-μαθητείας-στη-θεσσα-891844

Ξεκίνησαν τη λειτουργία τους 60 τμήματα του Μεταλυκειακού Ετους- Τάξης Μαθητείας για το σχολικό έτος 2022- 2023, σε 20 Επαγγελματικά Λύκεια της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας.

Για το σύνολο των ειδικοτήτων διατέθηκαν 436 θέσεις μαθητείας από δημόσιους φορείς και 347 από ιδιωτικούς φορείς, γεγονός που αποδεικνύει την αποδοχή του θεσμού της μαθητείας για τους απόφοιτους ΕΠΑΛ, από τους φορείς απασχόλησης. Συνολικά στη Θεσσαλία έχουν τοποθετηθεί σε θέσεις μαθητείας 515 μαθητευόμενοι.

Το μεταλυκειακό έτος – τάξη μαθητείας υλοποιείται με επιτυχία και φέτος με σκοπό τη διεύρυνση και αναβάθμιση των εκπαιδευτικών και εργασιακών προοπτικών των αποφοίτων των ΕΠΑ.Λ.

Ο μαθητευόμενος λαμβάνει ημερήσια αποζημίωση (95%) επί του νόμιμου, κατώτατου ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη που επιδοτείται από το ΥΠΑΙΘ μέσω της επιτελικής δομής ΕΣΠΑ. Έχει πλήρη ασφαλιστική κάλυψη, ο δε χρόνος ασφάλισης είναι συντάξιμος.

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος οι απόφοιτοι θα αποκτήσουν δίπλωμα Επαγγελματικής Ειδικότητας Εκπαίδευσης και Κατάρτισης επιπέδου 5, έπειτα από εξετάσεις πιστοποίησης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου