ΤΟΠΙΚΑ

Πρωτοποριακή θεραπεία επώδυνων οστικών καρκινικών μεταστάσεων στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας

πρωτοποριακή-θεραπεία-επώδυνων-οστι-891828

Το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας συνεχίζει με συνέπεια να εξασφαλίζει ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό αιχμής για τη μάχη κατά του καρκίνου. Είναι το μοναδικό ιδιωτικό νοσοκομείο της Βόρειας Ελλάδας, το οποίο επένδυσε στην αγορά του Osteocool, με τη χρήση του οποίου επιτυγχάνεται πρωτοποριακή θεραπεία των επώδυνων οστικών μεταστάσεων. Σε ιατρική ενημερωτική εκδήλωση στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας, που διοργάνωσε η Γ’ Ορθοπαιδική Κλινική Επανορθωτικής Χειρουργικής Μεγάλων Αρθρώσεων και Σπονδυλικής Στήλης με Δ/ντη τον Ορθοπαιδικό Χειρουργό Αντώνη Τσαγκάλη, παρουσιάστηκε η θεραπεία, η οποία συμβάλει καθοριστικά στην καταστροφή των οστικών μεταστάσεων και την ανακούφιση από τον συνοδό πόνο, ενώ αποτρέπει την περαιτέρω ανάπτυξη των μεταστάσεων στα οστά.

Η δημιουργία μεταστάσεων σε διάφορα σημεία, αφορά περίπου στις μισές περιπτώσεις στα οστά και τη σπονδυλική στήλη. Για τους ασθενείς αυτό συχνά συνεπάγεται την εμφάνιση πόνου, με αποτέλεσμα τη μειωμένη κινητικότητα και την επιδείνωση της ποιότητας ζωής, την αδυναμία αυτοεξυπηρέτησης. Όσο ένας όγκος μεγαλώνει σε ένα οστό αυξάνουν οι πιθανότητες δημιουργίας επώδυνου κατάγματος και συνοδών νευρολογικών επιπλοκών από την πίεση που ασκεί ο όγκος στο σπονδυλικό κανάλι. Με την πρωτοποριακή θεραπεία θερμικής κατάλυσης μέσω ραδιοσυχνοτήτων Osteocool, ο ιστός της μεταστατικής βλάβης του οστού μπορεί με ακρίβεια να καταστραφεί. Στόχος της θεραπείας είναι η ανακούφιση από τον πόνο και η διακοπή της περαιτέρω ανάπτυξης της μεταστατικής βλάβης. Η διαδικασία είναι ελάχιστα επεμβατική, πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία και ενδοφλέβια καταστολή και πρακτικά απευθύνεται σε ογκολογικούς ασθενείς όλων των κατηγοριών.

Την τεχνογνωσία τους πάνω στη θεραπευτική μέθοδο, ανέλαβαν να παρουσιάσουν οι Δρ. Αλέξης Κελέκης, Καθηγητής Ακτινολογίας και Επεμβατικής Ακτινολογίας ΠΓΝ ΑΤΤΙΚΟΝ και η Δρ Παναγιώτα Οικονομοπούλου, MD, PhD, MRCP Επιμελήτρια Β’ Παθολογικής Ογκολογίας Β’ Προπαιδευτική Παθολογική Κλινική ΠΓΝ ΑΤΤΙΚΟΝ. Εκ μέρους του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας ο Διευθυντής της Γ’ Ορθοπαιδικής Κλινικής Επανορθωτικής Χειρουργικής Μεγάλων Αρθρώσεων και Σπονδυλικής Στήλης Αντώνης Τσαγκάλης, παρουσίασε τα αποτελέσματα της θεραπείας σε πραγματικά περιστατικά.

«Στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας έχουμε πλέον τη δυνατότητα να καταπολεμήσουμε τις επώδυνες οστικές μεταστάσεις, μέσω μιας θεραπείας ελάχιστης επεμβατικότητας, με τοπική εφαρμογή, γρήγορης και ταυτόχρονα αποτελεσματικής. Προσφέρουμε στον ασθενή που πάσχει από καρκίνο, την τεχνολογία του μέλλοντος, δίπλα στο σπίτι του και την κάνουμε προσιτή για όλους» σημείωσε με το πέρας της παρουσίασης ο Δ/νων Σύμβουλος και Διοικητικός Διευθυντής του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας Θεόδωρος Ταλάρης.

Ο Διευθυντής της Γ’ Ορθοπαιδικής Κλινικής Επανορθωτικής Χειρουργικής Μεγάλων Αρθρώσεων και Σπονδυλικής Στήλης Αντώνης Τσαγκάλης, μετά την παρουσίαση ανέφερε: «Η θεραπεία αυτή αποτελεί μια επιλογή για ασθενείς στους οποίους άλλες θεραπείες, όπως ακτινοθεραπεία, δεν ενδείκνυνται ή δεν έχουν φέρει ικανοποιητικά αποτελέσματα. Δυστυχώς δεν μπορούμε να θεραπεύσουμε τον πρωτοπαθή καρκίνο με τη θεραπεία αυτή, όμως μπορούμε να βοηθήσουμε τους ασθενείς να καταπολεμήσουν τις οστικές μεταστάσεις και τον συνοδό πόνο, προσφέροντάς τους καλύτερη ποιότητα ζωής».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου