ΤΟΠΙΚΑ

Φιλανθρωπικό παζαράκι Χριστουγέννων στα Καλά Νερά

φιλανθρωπικό-παζαράκι-χριστουγέννω-891656

Για την ενίσχυση του αγροτικού ιατρείου που επί δύο χρόνια μένει στα χαρτιά

Ο Σύλλογος κοινωνικής αλληλεγγύης και πολιτισμού Νοτίου Πηλίου διοργανώνει το δεύτερο Φιλανθρωπικό Παζαράκι Χριστουγέννων στην παραλία των Καλών Νερών την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου από τις 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι.

Ο Σύλλογος εδρεύει στα Καλά Νερά και είναι δραστήριος από το καλοκαίρι του 2021. Έχει στόχο την προσφορά στον συνάνθρωπο μέσω της προσπάθειας κάλυψης των κοινωνικών, εκπαιδευτικών, επιμορφωτικών, πολιτιστικών και ψυχαγωγικών αναγκών των κατοίκων του Νοτίου Πηλίου.

Το δεύτερο Φιλανθρωπικό Παζαράκι Χριστουγέννων του Συλλόγου θα στηθεί στην παραλία των Καλών Νερών. Εθελόντριες και εθελοντές θα πουλήσουν είδη δώρων, λαϊκής χειροτεχνίας, βιβλία για την Μικρασιατική Καταστροφή και την Γενοκτονία των Ποντίων. Τα καθαρά έσοδα που θα προκύψουν θα συμβάλλουν με πράξεις αλληλεγγύης στις αυξανόμενες ανάγκες στήριξης της κοινωνίας στο Νότιο Πήλιο.

Μια από αυτές τις κοινωνικές δράσεις είναι η ενίσχυση του Αγροτικού Ιατρείου Καλών Νερών. Αυτό θα αναβαθμιζόταν σε «Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο» σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση (KYA) των Υπουργών Υγείας, Εσωτερικών και Οικονομικών που υπογράφτηκε στις 26 Ιονίου 2020. Πάνω από δυόμιση χρόνια πέρασαν και ακόμη δεν έχουν προσληφθεί οι δύο ιατροί γενικής ιατρικής και η νοσοκόμα όπως ορίζει η ΚΥΑ.

«Η κοινωνία των πολιτών στη Δημοτική Ενότητα Μηλεών ευελπιστεί ότι οι τρεις Υπουργοί θα τιμήσουν την υπογραφή τους, χωρίς όμως να αποδυναμωθεί το Κέντρο Υγείας Αργαλαστής το προσωπικό του οποίου επιτελεί ένα καταπληκτικό έργο πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας κάτω από δύσκολες συνθήκες.

Στα πλαίσια των 13 χρόνων της ατελείωτης οικονομικής, κοινωνικής και ηθικής κρίσης, ο Σύλλογος προσπαθεί να προσφέρει ένα χέρι βοήθειας όσον αφορά τη βελτίωση της ποιότητας ζωής που τόσο πολύ την έχουν ανάγκη οι συμπολίτες μας», αναφέρει η πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου, Αννα Κοντογιάννη.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου