ΤΟΠΙΚΑ

Ηχηρό «όχι» στην Πανεπιστημιακή Αστυνομία

ηχηρό-όχι-στην-πανεπιστημιακή-αστυ-891634

Την αντίθεσή της στην ενδεχόμενη εγκατάσταση πανεπιστημιακής αστυνομίας και στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, εξέφρασε για μία ακόμη φορά η ακαδημαϊκή κοινότητα, στο πλαίσιο της πρώτης εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στον Βόλο, το απόγευμα, στο αμφιθέατρο «Δ. Σαράτσης» στο πλαίσιο πανελλήνιας δράσης.

Ηδη, με την έναρξη του νέου ακαδημαϊκού έτους, το ίδρυμα έχει κληθεί να εφαρμόσει τον Νόμο για την υιοθέτηση μέτρων αστυνόμευσης, που προβλέπουν μεταξύ άλλων εγκατάσταση καμερών ασφαλείας, κάρτες εισόδου, τουρνικέ. Προς το παρόν, στο ίδρυμα έχει συσταθεί η επιτροπή ασφαλείας, η οποία ανέθεσε την εκπόνηση μελέτης για τα πρόσθετα μέτρα που θα απαιτηθούν σε ιδιωτική εταιρεία.

Ο καθηγητής ιστορίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κ. Πολυμέρης Βόγλης, μίλησε για έναν αποτυχημένο στην πράξη θεσμό, που το μόνο που κατάφερε ήταν να επιφέρει μόνιμη αναταραχή στα ιδρύματα που εφαρμόστηκε.

Από την πλευρά της εξάλλου, η πρόεδρος του Ενιαίου Συλλόγου Διδασκόντων μελών ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Βανέσα Κατσαρδή, τόνισε ότι ακόμη και με τα μέτρα αστυνόμευσης που θα κληθεί να εφαρμόσει το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, θα παρεμποδίζεται η ελεύθερη πρόσβαση σε αυτό.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου