ΤΟΠΙΚΑ

Εφυγε από τη ζωή ο τέως Κοινοτάρχης Κάτω Λεχωνίων Δημήτρης Αλεξόπουλος

εφυγε-από-τη-ζωή-ο-τέως-κοινοτάρχης-κάτ-891408

Θλίψη στον χώρο της Αυτοδιοίκησης έχει προκαλέσει ο θάνατος ενός ανθρώπου που την υπηρέτησε με πάθος και αυταπάρνηση για περισσότερο από 20 χρόνια. Πρόκειται για τον Δημήτρη Ιωανν. Αλεξόπουλο, τέως Κοινοτάρχη Κάτω Λεχωνίων, που «έφυγε» σε ηλικία 76 χρόνων.

Ο Δημήτρης Αλεξόπουλος ασχολήθηκε με τα κοινά σε πολύ νεαρή ηλικία. Υπήρξε στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και από τις τάξεις του αγωνίστηκε τη δεκαετία του ’80 και του ΄90, για την ανάπτυξη των κοινοτήτων.

Εκλέχθηκε για πρώτη φορά Κοινοτάρχης το 1974, στις πρώτες κοινοτικές εκλογές μετά τη μεταπολίτευση. Μάλιστα τότε ήταν ο νεότερος Κοινοτάρχης της χώρας, σε ηλικία 26 χρόνων.

Ήταν ιδιαίτερα αγαπητός άνθρωπος. Ευγενικός, δραστήριος και πάντα δίπλα στους πολίτες. Αγαπούσε τον τόπο του και είχε πραγματικά αφιερωθεί στα κοινά. Σημαντικά έργα υποδομής στην ύδρευση, την άρδευση, το οδικό δίκτυο και χώροι αναψυχής στα Κάτω Λεχώνια φέρουν την υπογραφή του.

Είχε σπουδάσει μαθηματικός. Από το 1970 μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του ‘80 διατηρούσε στον Βόλο φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης μαζί με άλλους συναδέλφους του. Από το 1974 έως το 1998 και για έξι συνεχείς τετραετίες εκλεγόταν Κοινοτάρχης στα Κάτω Λεχώνια.

Ολοκλήρωσε τον κύκλο του στην Αυτοδιοίκηση το 1998, όταν έχασε τις εκλογές έχοντας «απέναντι» του αντίπαλο, τον πρώτο ξάδερφό του, Δημήτρη Αλεξόπουλο του Γεωργίου, (μετέπειτα αντιπεριφερειάρχη) που είχε κατεβεί υποψήφιος με τη στήριξη της ΝΔ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου