ΤΟΠΙΚΑ

Γ. Σούρλας: Παρέμβαση του Υπ. Εξωτερικών για την επέκταση του ελληνικού στρατιωτικού κοιμητηρίου Κλεισούρας

γ-σούρλας-παρέμβαση-του-υπ-εξωτερικών-890996

Ενόψει της επίσκεψης του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Εξωτερικών Ν. Δένδια στα Τίρανα, η Ένωση Συγγενών Πεσόντων κατά το Έπος του 1940 – 41 ζήτησε την παρέμβαση τους προς την αλβανική πλευρά για την επέκταση του ελληνικού Στρατιωτικού Κοιμητηρίου της Κλεισούρας.

Στην επιστολή αναφέρει:

«Το 2019 η αλβανική κυβέρνηση παραχώρησε έκταση δέκα στρεμμάτων για την επέκταση του ελληνικού Στρατιωτικού νεκροταφείου στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου στα Στενά της Κλεισούρας. Συγχρόνως, παρείχε τη διαβεβαίωση ότι θ’ αρχίσουν άμεσα οι οικοδομικές εργασίες. Η ελληνική πλευρά κατέθεσε ολοκληρωμένη μελέτη και είχε εξασφαλισμένη χρηματοδότηση.

Ενώ πέρασαν τέσσερα χρόνια δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη οι εργασίες με συνέπεια να μην καθίσταται εφικτός ο ενταφιασμός των οστών των μαχητών, που περισυλλέγονται από τα πεδία της μάχης, λόγω της πληρότητας των Κοιμητηρίων.

Η Ένωση Συγγενών Πεσόντων κατά το Έπος 1940 – 41, που επί δεκαπέντε χρόνια καταβάλλει προσπάθειες αποκατάστασης με τους άταφους πεσόντες ζητά την παρέμβασή σας προς την αλβανική πλευρά για την επίσπευση των διαδικασιών ανέγερσης των εγκαταστάσεων του Κοιμητηρίου».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου