ΤΟΠΙΚΑ

ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας: Τιμούμε την μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου και όλων των θυμάτων αστυνομικής αυθαιρεσίας

συριζα-μαγνησίας-τιμούμε-την-μνήμη-το-890761

Κριτική σχετικά με τα περιστατικά αστυνομικής βίας, με αφορμή την καταδίωξη και τον σοβαρό τραυματισμό 16χρονου στη Θεσσαλονίκη, άσκησε με ανακοίνωσή της, η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ. Μαγνησίας.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει:

«Το χθεσινό περιστατικό του σοβαρού τραυματισμού από σφαίρα αστυνομικού ενός 16χρονου στην Θεσσαλονίκη, υπογραμμίζει, δυστυχώς, με τον πιο δραματικό τρόπο πως η κρατική βία και αυθαιρεσία, η οποία στον παροξυσμό της έχει οδηγήσει σε πολλά παρόμοια περιστατικά, αποτελεί διαχρονικό πρόβλημα

Δεν πρόκειται για μια κακιά στιγμή αλλά για συστημική βία και αυθαιρεσία της αστυνομίας με κυβερνητική -τουλάχιστον- ανοχή, αν κρίνουμε από την προσπάθεια να μην αποδοθεί δικαιοσύνη για τη δολοφονία του Σαμπάνη, ενός άλλου νεαρού ρομά που δολοφονήθηκε στον Πειραιά από αστυνομικούς

Το περιστατικά ακραίας κρατικής βίας έχουν διογκωθεί στη διάρκεια των κυβερνήσεων Μητσοτάκη, δομικό χαρακτηριστικό των οποίων είναι η έξαρση της κρατικής καταστολής και το φιλικό κλείσιμο του ματιού, συχνά και η ανοικτή ενθάρρυνση, σε φαινόμενα αστυνομικής αυθαιρεσίας. Έγκαιρα ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είχε προειδοποιήσει για τη διολίσθηση αυτή. Το ίδιο και οι σχετικοί φορείς αλλά και ο καθηγητής κ. Αλεβιζάτος, τοποθετημένος από τον ίδιο το κ. Μητσοτάκη, έκαναν αυστηρές επισημάνσεις για τα φαινόμενα αυτά.

Το αίτημα του εκδημοκρατισμού των σωμάτων ασφαλείας και η καταγγελία του κρατικού αυταρχισμού ο οποίος συχνά οδηγεί σε δολοφονίες, συνιστούν διαχρονικά στοιχεία της αντίληψης των προοδευτικών πολιτών της χώρας μας.

Τιμούμε την μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου και όλων των θυμάτων αστυνομικής αυθαιρεσίας.

Απαιτούμε την πλήρη διαλεύκανση του χθεσινού περιστατικού στην Θεσσαλονίκη και την παραδειγματική τιμωρία του, ή των υπαιτίων.

Καλούμε τα μέλη , τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ και όλους τους δημοκρατικούς πολίτες σε συμμετοχή στις εκδηλώσεις στον Βόλο για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου