ΤΟΠΙΚΑ

Στην Ψυχιατρική για πραγματογνωμοσύνη ο 39χρονος με το αλυσοπρίονο

στην-ψυχιατρική-για-πραγματογνωμοσύ-890624

Στην Ψυχιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Βόλου με εισαγγελική εντολή οδηγήθηκε ο 39χρονος, ο οποίος την περασμένη Παρασκευή το πρωί επιτέθηκε με αλυσοπρίονο σε μία 58χρονη δημοτική υπάλληλο της Υπηρεσίας Πρασίνου, την ώρα που εργαζόταν στο πάρκο «Μπελαγκόμα», στην περιοχή της Βαμβακουργίας, στη Νέα Ιωνία.

Ο 39χρονος οδηγήθηκε χθες στον Εισαγγελέα, όμως, σύμφωνα με δικαστικές πηγές δεν υπήρχε δυνατότητα επικοινωνίας. «Ήταν φανερό ότι πρόκειται για διαταραγμένη προσωπικότητα», επισημάνθηκε χαρακτηριστικά για τον 39χρονο, την ώρα που στους διαδρόμους των δικαστηρίων η 58χρονη δημοτική υπάλληλος που είδε τον Χάρο με τα μάτια της, δεν μπορούσε ακόμη να συνέλθει από το σοκ που έχει υποστεί.

Έχουν περάσει τρεις μέρες και αδυνατεί να πιστέψει ότι παραλίγο να τραυματιστεί σοβαρά και ότι αυτό που τελικά την έσωσε είναι ότι πρόλαβε να κλείσει τον διακόπτη και το αλυσοπρίονο που κρατούσε να απενεργοποιηθεί.

Ο εισαγγελέας έδωσε εντολή ο 39χρονος να εξεταστεί από τους ψυχιάτρους – πραγματογνώμονες του Κέντρου Ψυχικής Υγείας και να μεταφερθεί στην Ψυχιατρική Κλινική για να εξεταστεί περαιτέρω. Το ερώτημα βέβαια είναι τι μέλλει γενέσθαι στη συνέχεια και ειδικότερα, όταν ο 39χρονος βγει από την Κλινική.

«Είναι επικίνδυνος. Όλοι το ξέρουν αυτό. Κατά καιρούς γίνεται επιθετικός. Οι αρχές πρέπει να κάνουν κάτι. Εμείς φοβόμαστε να βγούμε έξω στη γειτονιά από τη στιγμή που έγινε το συμβάν και μετά», επισήμανε κάτοικος της περιοχής, που έσπευσε χθες στα δικαστήρια, προκειμένου να συμπαρασταθεί στην 58χρονη.

Αλλά και η ίδια η δημοτική υπάλληλος μιλώντας χθες στην εκπομπή του Astra «Συμβαίνει τώρα», εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό της. Η 58χρονη ζήτησε εμμέσως πλην σαφώς από τη δικαιοσύνη να μην μείνει στο τυπικό της υπόθεσης και στη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης από τους ψυχιάτρους, αλλά με την απόφασή της «να διασφαλίζει ότι αυτό δεν θα ξανασυμβεί, ώστε να επανέλθει η ηρεμία στη γειτονιά».

«Αν δεν υπήρχαν οι συνάδελφοι που φώναξαν και με προειδοποίησαν, δεν θέλω να σκέφτομαι τι θα είχε συμβεί», περιέγραψε η 58χρονη. «Δεν μπορεί τέτοια άτομα όταν είναι επικίνδυνα να κυκλοφορούν ελεύθερα. Η πολιτεία οφείλει να φροντίσει για αυτό», συνέχισε.

Η 58χρονη είναι μόνιμη υπάλληλος και συγκεκριμένα κηπουρός στην Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Βόλου, από το 2008. Μαζί με τρεις ακόμη συναδέλφους της, βρισκόταν στη Ν. Ιωνία, κούρευαν χόρτα και κλάδευαν δέντρα και θάμνους, στο πάρκο Μελαγκόμα, όταν αντίκρισε κυριολεκτικά τον Εφιάλτη μπροστά της.

Η κηπουρός είχε αφήσει το χορτοκοπτικό πίσω της και είχε πάρει το αλυσοπρίονο για να κόψει ένα κλαδί που εμπόδιζε τις εργασίες.

«Ημουν σκυμμένη, όταν άκουσα τους συναδέλφους μου να φωνάζουν. Πίσω σας, προσέξτε, μου φώναζαν. Παναγία μου, τι λένε; Σκέφτομαι. Και σηκώνομαι. Όπως γυρνάω προς το μέρος του βλέπω τον άνδρα αυτόν, να έρχεται κατά πάνω μου κρατώντας το χορτοκοπτικό», περιέγραψε το περασμένο Σάββατο, καρέ- καρέ τη σκηνή του τρόμου στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

«Ετσι όπως γύρισα κρατούσα το αλυσοπρίονο στα χέρια μου. Τι κάνεις; Τόλμησα να ρωτήσω. Τότε, εκείνος πέταξε το χορτοκοπτικό και με έπιασε από τα χέρια. Αρχισε να στρέφει το αλυσοπρίονο προς τα πάνω μου. Πώς με φώτισε ο Θεός εκείνη την ώρα, έκλεισα το διακόπτη», συνεχίζει η 58χρονη.

Ο 39χρονος δράστης δεν είχε επαφή με την πραγματικότητα. Εβριζε και μιλούσε ακατάληπτα. Το ακραίο περιστατικό διαδραματιζόταν μπροστά στα έκπληκτα μάτια συναδέλφων της 58χρονης αλλά και περιοίκων.

Ευτυχώς μία γειτόνισσα άνοιξε την πόρτα της αυλής και φώναξε προς το μέρος της 58χρονης να κατευθυνθεί προς τα εκεί για να γλυτώσει, όπως και έγινε. Ο 39χρονος την κυνηγούσε και πέταξε προς το μέρος της το αλυσοπρίονο. Στη συνέχεια περιφερόταν γύρω από το σπίτι φωνάζοντας και βρίζοντας, ενώ πετούσε με μανία και έσπαγε τα μηχανήματα.

Μέσα από την ασφάλεια του σπιτιού, η 58χρονη ενημέρωσε άμεσα τον προϊστάμενό της, διευθυντή Πρασίνου Δημήτρη Αντωνιάδη και εκείνος με τη σειρά του τον αντιδήμαρχο Πρασίνου Γιώργο Πράττο.

Ειδοποιήθηκε η αστυνομία και προσήγαγε τον 39χρονο στο τμήμα, όπου στη συνέχεια κατατέθηκε σε βάρος του μήνυση.

Τέλος, σημειώνεται πως η δίκη ορίστηκε να γίνει στις 22 Δεκεμβρίου και αφού προηγουμένως έχουν ολοκληρωθεί οι εξετάσεις.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου