ΤΟΠΙΚΑ

Ο Βόλος εορτάζει τον Πολιούχο του Αγιο Νικόλαο – Οι λατρευτικές εκδηλώσεις

ο-βόλος-εορτάζει-τον-πολιούχο-του-αγιο-890616

Την μνήμη του Πολιούχου του Αγίου Νικολάου, Επισκόπου Μύρων της Λυκίας, του Θαυματουργού, του προστάτη των ναυτικών και Αγίου των θαλασσών, εορτάζει ο Βόλος σήμερα Τρίτη 6/12.

Επίκεντρο του εορτασμού θα είναι ο περικαλλής Μητροπολιτικός Ναός της Πόλης, Σήμερα, ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Μητροπολίτη Ναυπάκτου & Αγίου Βλασίου κ. Ιεροθέου, συλλειτουργούντων των Μητροπολιτών Αιτωλίας & Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού και Δημητριάδος κ. Ιγνατίου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, θα ξεκινήσει η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νικολάου στους δρόμους της πόλης, με κατάληξη την παραλία του Βόλου.

Στις 6μ.μ. θα τελεστεί ο μεθεόρτιος Εσπερινός και η Παράκληση του Αγίου Νικολάου, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Αμφιλοχίου Μήλτου, Γραμματέως της Ιεράς Μητροπόλεως, με τη συμμετοχή εκπροσώπων του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου, επί τη μνήμη του Αγίου Νικολάου, προστάτη των Λιμενικών.

Την μνήμη του Αγίου Νικολάου πανηγυρίζουν, επίσης:

Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Αλμυρού. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Καλλινίκου Γεωργακοπούλου, ο οποίος θα ομιλήσει.

Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Κερασιάς. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Κροκίου. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού, ο οποίος θα ομιλήσει.

Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Πορταριάς. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Θεοφ. Επισκόπου Ολβίας κ. Επιφανίου, ο οποίος θα ομιλήσει.

Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Δράκειας. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Παλιουρίου. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Πρωτ. Κωνσταντίνου Αυγέρη, ο οποίος θα ομιλήσει.

Κλειστή η αγορά

Λόγω της τοπικής αργίας, της γιορτής του Πολιούχου Αγίου Νικολάου, τα εμπορικά καταστήματα στον Βόλο θα παραμείνουν σήμερα κλειστά. Ο σύλλογος κουρέων και κομμωτών Μαγνησίας ανακοίνωσε, επίσης, ότι σήμερα Τρίτη δεν θα λειτουργήσουν σε Βόλο και Νέα Ιωνία.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου