ΤΟΠΙΚΑ

Απατεώνας στον Βόλο προσποιήθηκε τον γιατρό

απατεώνας-στον-βόλο-προσποιήθηκε-τον-890585

Ξαναχτύπησε στον Βόλο το κύκλωμα απατεώνων που εξαπατά ηλικιωμένους και τους αρπάζει τις περιουσίες τους, επικαλούμενο μαϊμού τροχαία ατυχήματα.

Επιτήδειος τηλεφώνησε χθες σε 74χρονη και της ζήτησε ποσό 80.000 ευρώ, ενημερώνοντας δήθεν πως η κόρη της είχε χτυπήσει στο πόδι, βρισκόταν στο Πανεπιστημιακό και έπρεπε να χειρουργηθεί άμεσα.

Προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στη γυναίκα. Ο μόνος λόγος που η Βολιώτισσα δεν ανταποκρίθηκε ήταν ότι δεν είχε τόσα λεφτά. Πείστηκε όμως πως η κόρης, η μονάκριβη, είχε πάθει τροχαίο και ανέβασε πίεση!

Η κόρη της γυναίκας μίλησε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για την απερίγραπτη ψυχική οδύνη που πέρασε η μητέρα της, σε μία προσπάθεια να ενημερωθούν οι πολίτες και να μη βρεθεί άλλος Βολιώτης στην ίδια θέση.

Σύμφωνα με την ενημέρωσή της, το τηλεφώνημα – απάτη έγινε χθες το πρωί, σε στιγμή που η Βολιώτισσα βρισκόταν μόνη στο σπίτι, ήσυχη και ανυποψίαστη για το παραμικρό.

Η 74χρονη άκουσε τον ήχο του σταθερού της τηλεφώνου, έτρεξε να το σηκώσει και άκουσε από την άλλη πλευρά της τηλεφωνικής γραμμής έναν άγνωστο άνδρα, να την ενημέρωνε πως τηλεφωνούσε από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.

Κόπηκαν μεμιάς τα πόδια της ανυποψίαστης γυναίκας. Ο άγνωστος την ενημέρωσε πως η κόρη της νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο και έπρεπε να υποβληθεί εκτάκτως σε χειρουργική επέμβαση. Ελεγε πως χτύπησε το πόδι της και ήταν άμεση ανάγκη να χειρουργηθεί.

Πριν καλά – καλά διαχειριστεί τις πληροφορίες για τις οποίες ενημερωνόταν, ο ξένος της ζητούσε άμεσα την καταβολή χρημάτων και μάλιστα ποσού 80.000 ευρώ.

Δίχως να σκεφτεί να ρωτήσει για τις συνθήκες του ατυχήματος, τον τόπο, την ακριβή κατάσταση της κόρης της, η 74χρονη απαντούσε πως δυστυχώς δεν διαθέτει τόσα χρήματα και πως είχε επάνω της μόνο χρυσαφικά.

Ο επιτήδειος άρχισε τότε να παζαρεύει το ποσό για την εγχείρηση, ρίχνοντας προς τα κάτω την τιμή και στοχεύοντας να αρπάξει όσα περισσότερα χρήματα γίνονται.

Συνέχιζε το παζάρι, μέχρι που η 74χρονη του είπε πως τα χρήματά της, τα διαχειριζόταν η κόρη της.

Ηταν η στιγμή που η αναστατωμένη γυναίκα άκουγε ξαφνικά το τηλέφωνο από την άλλη γραμμή να κλείνει απότομα και διαπίστωνε έκπληκτη πως η επικοινωνία που είχε διακοπτόταν αιφνίδια.

Το τηλέφωνο δεν ήχησε εκ νέου μετά… Η 74χρονη απευθύνθηκε σε συγγενικά της πρόσωπα και στην κόρη της και διαπίστωσε την απάτη.

Η κόρη της, η μονάκριβη, έχαιρε άκρας υγείας. Ούτε το πόδι της είχε χτυπήσει, ούτε υπήρχε ανάγκη να χειρουργηθεί. Διαπιστώνοντας την απάτη ταράχτηκε για δεύτερη φορά για τον άγνωστο άνδρα που της τηλεφώνησε, που ενημερώθηκε πως είναι μόνη και πλέον γνωρίζει και την ακριβή διεύθυνση της κατοικίας της. Φοβήθηκε και ανέβασε πίεση.

Η οικογένεια της 74χρονης κατήγγειλε άμεσα το περιστατικό στην Αστυνομία, η οποία διερευνά την απόπειρα εξαπάτησης της γυναίκας και ελέγχει κάθε πληροφορία προς αυτήν την κατεύθυνση.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου