ΤΟΠΙΚΑ

Χείρα βοηθείας από Πανεπιστημιακό στον τυφλό μαθητή

χείρα-βοηθείας-από-πανεπιστημιακό-στ-890532

Χείρα βοηθείας στη μητέρα του μικρού παιδιού από τον Βόλο με την εκ γενετής τύφλωση, προκειμένου να συμβάλλει στην επίσπευση των χρονοβόρων διαδικασιών που απαιτούνται για να λάβει εξειδικευμένο εξοπλισμό, απλώνουν γιατροί του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, μέσω του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ.

Πρόκειται για την περίπτωση του μόλις 5,5 ετών παιδιού που, όπως κατέγραψε ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, έχει πλήρη τυφλότητα, ωστόσο φοιτά σε νηπιαγωγείο χωρίς να υποστηρίζεται από τον κατάλληλο σχολικό εξοπλισμό που θα το βοηθήσει στη σχολική του ζωή, λόγω… λάθους.

Το 5,5 ετών αγοράκι σήμερα φοιτά στα νήπια κι ενώ δικαιούται μια σειρά μηχανημάτων για να «γνωρίσει τον κόσμο» με τον δικό του τρόπο, δεν τα έχει στη διάθεσή του. Σύμφωνα με τη μητέρα του, το παιδί, που είναι εκ γενετής τυφλό σε ποσοστό 100% χρειάζεται υπολογιστή που «μιλάει», μηχάνημα piaf μέσω του οποίου δημιουργούνται σχήματα που μπορεί να «δει» με τα δάχτυλά του, γραφομηχανή braille.

Από το ΚΕΔΑΣΥ (Κέντρο Διάγνωσης Αξιολόγησης Συμβουλευτικής και Υποστήριξης), όπου απευθύνθηκαν, τους χορηγήθηκε λάθος λίστα, που περιλάμβανε εξοπλισμό για παιδιά με μερική απώλεια όρασης, με αποτέλεσμα να μην μπορεί καν να γίνει το αίτημα προς το Υπουργείο Παιδείας για την παροχή εξοπλισμού. Εκτοτε δεν μπόρεσε να κλείσει νέο ραντεβού και ο μικρούλης υποστηρίζεται αποκλειστικά από την υπεράνθρωπη προσπάθεια που καταβάλλει η νηπιαγωγός του σχολείου, η οποία δημιουργεί σχήματα από πλαστελίνη για να μπορεί ο μικρός μαθητής να «δει» με τον δικό του τρόπο.

Ωστόσο η αγωνία της μητέρας είναι τι θα γίνει από τη νέα σχολική χρονιά, οπότε και ο γιος της θα πάει στο δημοτικό σχολείο και απαιτούνται χρονοβόρες διαδικασίες μέσω του Υπουργείου Παιδείας για την παροχή του απαραίτητου εξοπλισμού.

Σε αυτή την αγωνία έρχεται να «απαντήσει» το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, που ενημερώθηκε για την περίπτωση του παιδιού μέσω του δημοσιεύματος του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ.

Παιδοφθαλμίατρος, που διάβασε το δημοσίευμα με ενδιαφέρον και συγκίνηση, επικοινώνησε με τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ και δηλώνει στη διάθεση της οικογένειας για να συμβάλλει στην επίσπευση της διαδικασίας απόκτησης εξοπλισμού. Οπως επισημαίνει, συνήθως χρειάζεται κατάθεση ιατρικής γνωμάτευσης και ιατρικών δικαιολογητικών από δημόσια νοσοκομεία, σε τέτοιες περιπτώσεις, που το νοσοκομείο έχει τη διάθεση να προσφέρει σε περίπτωση που η οικογένεια δεν τα διαθέτει.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου