ΤΟΠΙΚΑ

Στρατηγική συνεργασία ΙΑΣΩ Θεσσαλίας και EuroGenetica

στρατηγική-συνεργασία-ιασω-θεσσαλία-890325

Το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας, επενδύοντας στην παροχή υπηρεσιών για προσωποποιημένη διάγνωση και θεραπεία κάθε ασθενή, εγκαινιάζει τη συνεργασία του με την EuroGenetica, πρωτοπόρα μονάδα ανάλυσης γενετικού υλικού με διεθνείς προδιαγραφές και ηγέτιδα δύναμη στην ελληνική αγορά στην κλινική διαγνωστική γενετική.

Πρόκειται για μία σύγχρονη εταιρία που συνεχώς επαναπιστοποιείται από το EN ISO-9001:2008 (Γραφείο VERITAS) για την ποιότητα της εργαστηριακής διοίκησης, από το ΕΛΟΤ EN ISO-15189 (ESYD) για την Κυστική Ίνωση / QF-PCR /Αμνιακό Υγρό, CVS και Ανάλυση Καρυότυπου Περιφερειακού Σώματος. Η τελευταία της ESYD επικύρωση αποτελεί τη μεγαλύτερη μέχρι σήμερα, για QF-PCR, Κυστική Ίνωση, Α και Β Θαλασσαιμία, Καρδιαγγειακές Νόσους, ιούς όπως οι HIV, HBV, HCV και για όλα τα είδη των καρυότυπων. Επιπλέον, η EuroGenetica υποβλήθηκε σε εξωτερικό ποιοτικό έλεγχο από την GenQA (στην Αγγλία) και την INSTAND (στη Γερμανία) για όλες τις προαναφερθείσες αναλύσεις.

Η εταιρεία, εκτός από το εργαστήριο στη Λάρισα εντός του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας, διαθέτει δύο σύγχρονα εργαστήρια στη Θεσσαλονίκη και ένα υποκατάστημα στην Αθήνα. Δραστηριοποιείται σε τέσσερις τομείς: τον τομέα Μοριακής Γενετικής, τον τομέα Κυτταρογενετικής, τον τομέα Βιοχημικής Γενετικής και τον τομέα Κλινικής Γενετικής.

Ειδικότερα, εξειδικεύεται:

  1. Στον Προγεννητικό Γενετικό Έλεγχο
  2. Στον Μη Επεμβατικό Προγεννητικό Έλεγχο (NIPT)
  3. Στην Aιματολογία Ογκολογία
  4. Στον Προληπτικό Έλεγχο Νεογνών
  5. Στη Μοριακή Μικροβιολογία
  6. Στα Γονιδιακά Νοσήματα-Γενετικοί δείκτες
  7. Στον Γενετικό έλεγχο υπογονιμότητα & καθ’έξιν αποβολών

Την ίδια στιγμή, παρέχεται η υπηρεσία «Δείκτες Ευζωίας», που αφορά στην Προδιαθετική Γονιδιωματική, δηλαδή στον προσδιορισμό συγκεκριμένων «αλλαγών» (μεταλλάξεων) στο DNA, που έχουν σχετιστεί με την εκδήλωση επιθυμητών ή μη επιθυμητών χαρακτηριστικών σε συγκεκριμένα βιολογικά συστήματα. Η έννοια των εξετάσεων Προδιαθετικής Γονιδιωματικής βασίζεται στον έγκαιρο εντοπισμό ατόμων-φορέων μεταλλάξεων αυξημένου κινδύνου, ώστε να ληφθούν τα κατάλληλα προληπτικά μέτρα και να γίνουν οι απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις με σκοπό την αποτροπή ή την καθυστέρηση διαφόρων ασθενειών, την διατήρηση της νεότητας και της υγείας.

Με τη νέα στρατηγική συνεργασία, το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας επενδύει στην εξειδικευμένη γενετική γνώση κάθε οργανισμού, που μπορεί στη συνέχεια να καθορίσει ανθρωποκεντρική αντιμετώπιση ασθενειών κάθε ατόμου ξεχωριστά. Η επένδυση στο μέλλον της ιατρικής, με εξειδικευμένους συνεργάτες, συνεχή και άριστη κατάρτιση του επιστημονικού προσωπικού και φυσικά εργαστηριακό και ιατρικό εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας, αποτελεί μοναδική επιλογή για το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας, ώστε κάθε ασθενής να έχει την καλύτερη προσωποποιημένη αντιμετώπιση με αξιοπιστία και ασφάλεια.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου