ΤΟΠΙΚΑ

Ξεκίνησε η διανομή τροφίμων

ξεκίνησε-η-διανομή-τροφίμων-890307

Ξεκίνησε από χθες η διανομή προϊόντων στους δικαιούχους του προγράμματος ΤΕΒΑ, από τον Δήμο Βόλου.

Η διανομή γίνεται από χθες, οπότε και το ένα μετά το άλλο τα νοικοκυριά γεμίζουν τα ντουλάπια τους ενόψει Χριστουγέννων. Η διανομή θα συνεχιστεί έως την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου. Η διανομή θα γίνεται καθημερινά εκτός Σαββατοκύριακου και εκτός της αργίας του Αγ. Νικολάου κατά τις ώρες 9:00 – 15:00, στον χώρο πλησίον του Κοινωνικού Παντοπωλείου (Ολυμπιονίκη Αγνώντα με Κουρουνιώτη, περιοχή Κάραγατς).

Ωφελούμενοι είναι οι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (ΕΕΑ), που έχουν δηλώσει, ότι επιθυμούν να συμμετέχουν και στο ΤΕΒΑ.

Οι δικαιούχοι πρέπει να έχουν μαζί τους επίσημο έγγραφο πιστοποίησης ΑΜΚΑ και την αστυνομική τους ταυτότητα για τους ημεδαπούς ή το διαβατήριο για τους αλλοδαπούς. Εάν η παραλαβή δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί για σοβαρούς λόγους από τον ωφελούμενο ή μέλος της οικογένειάς του, τα προϊόντα θα μπορεί να παραλάβει τρίτο πρόσωπο προσκομίζοντας εξουσιοδότηση με το γνήσιο υπογραφής.

Τα είδη που θα διανεμηθούν είναι: αλεύρι, ζάχαρη, ζυμαρικά, ρύζι, όσπρια, λάδι, γάλα, τοματοχυμός, τυρί φέτα, γραβιέρα, βόειο κρέας, χοιρινό κρέας, πατάτες, μήλα, βρεφικά είδη, υγρό πιάτων, σκόνη πλυντηρίου, υγρό γενικής χρήσης, οδοντόκρεμα.

Τονίζεται ότι οι διανομές θα πραγματοποιηθούν τηρώντας αυστηρά τους κανονισμούς ατομικής υγιεινής και τις οδηγίες – μέτρα προστασίας της Δημόσιας Υγείας για την πρόληψη της διασποράς του COVID-19, που έχουν τεθεί από την Κείμενη Νομοθεσία.

Για το λόγο αυτό, οι ωφελούμενοι θα προσέρχονται στο χώρο της διανομής μόνο κατόπιν ραντεβού, που θα καθορίζεται από την αρμόδια υπηρεσία και θα ενημερώνονται μέσω sms ή τηλεφωνικής επικοινωνίας στα τηλέφωνα, που έχουν δηλώσει στο ΚΕΑ.

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική κατά την προσέλευσή και την παραμονή των ωφελουμένων στον χώρο της διανομής.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου