ΤΟΠΙΚΑ

Ανακαινισμένο και γιορτινό το «Βαγόνι»

ανακαινισμένο-και-γιορτινό-το-βαγόν-890173

Ανακαινίστηκε, φόρεσε τα γιορτινά του και περιμένει τους φίλους του να στηρίξουν με τις γιορτινές αγορές τους τα ταμεία του, το «Βαγονάκι» του Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία Μαγνησίας, «Ηλιοτρόπια».

Τους τελευταίους μήνες έχεις σταθμεύσει στην πλατεία Ελευθερίας, στην πλευρά της Ανθίμου Γαζή, μετά την αναγκαστική μετακόμισή του, από τον δεύτερο σταθμό του, την πλατεία Πανεπιστημίου, λόγω των εργασιών ανάπλασης του χώρου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Κλεάνθη Πράττο, το προηγούμενο διάστημα, με τη συμβολή της ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ, αλλά και προσωπική εργασία, το «βαγονάκι» ανακαινίστηκε πλήρως. Επιπλέον φίλη του συλλόγου, έβαλε τη δική της καλλιτεχνική πινελιά, αναβαθμίζοντάς το αισθητικά και καθιστώντας το «στολίδι» για την πλατεία Ελευθερίας.

Στο «Βαγονάκι» επτά άτομα με αναπηρία που δραστηριοποιούνται στο θερμοκήπιο, καλλιεργώντας αρωματικά και καλλωπιστικά φυτά, έχουν το εκθετήριο – πωλητήριό τους. Από το «Βαγονάκι» διαθέτουν τόσο τα φυτά που καλλιεργούν, όσο και δικές τους χειροποίητες κατασκευές, από κοσμήματα, μέχρι εποχιακά είδη.

Αυτή την περίοδο τα παιδιά του συλλόγου, εκθέτουν χριστουγεννιάτικες δημιουργίες τους, από στολίδια έως γούρια για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, όλα χειροποίητα, με αγάπη και κέφι για αυτό που κάνουν. Χριστουγεννιάτικα είδη σε προσιτές τιμές, μπορούν να γίνουν ένα διπλό δώρο αγάπης, τόσο για φίλους και συγγενείς, όσο και για τα ίδια τα μέλη των «Ηλιοτρόπιων». «Περιμένουμε τις φίλες και τους φίλους. Η στήριξή τους είναι η δύναμη μας», αναφέρει ο κ. Πράττος για τη λειτουργία του «Βαγονιού» για την εορταστική περίοδο.

Σημειώνεται ότι το «Βαγονάκι» λειτουργεί επί σχεδόν μία δεκαετία στον Βόλο, αρχικώς στην πλατεία Αγίου Νικολάου, στη συνέχεια στην πλατεία Πανεπιστημίου και πλέον στην πλατεία Ελευθερίας, προσφέροντας τη δυνατότητα δημιουργικής απασχόλησης στα μέλη του Συλλόγου, τα οποία κερδίζουν ένα μικρό εισόδημα, κυρίως όμως ωφελούνται από την εργασιακή και κοινωνική ένταξή τους.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου