ΤΟΠΙΚΑ

Πεζοπορικές διαδρομές στο Πήλιο

πεζοπορικές-διαδρομές-στο-πήλιο-889547

Νέα πεζοπορία, στη Μακρινίτσα Πηλίου, πραγματοποιείται την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου, ημέρα κατά την οποία καθιερώθηκε το 2003 από τα Ηνωμένα Έθνη ως Διεθνής Ημέρα Βουνού. Με τον τρόπο αυτό «Οι Διαδρομές Υγείας» πραγματοποιούνται για να αναδείξουν τον ζωτικό ρόλο που παίζει το βουνό στη ζωή των ανθρώπων και να υπενθυμίσουν σε όλους τους κατοίκους της περιοχής την ευθύνη που έχουν για τη προστασία, την διατήρηση και την χρήση του για την πολύτιμη υγεία.

Από το φετινό φθινόπωρο, και συνεχίζεται μέσα στον χειμώνα, οι πεζοπόροι προσπαθούν να γνωρίσουν και να θαυμάσουν μαζί, το μοναδικό Πήλιο, με το πλήθος των οικισμών, των μνημείων, χρωμάτων και των αρωμάτων.

«Θα συνεχίσουε να πεζοπορούμε σε λιθόκτιστα καλντερίμια κρυμμένα κάτω από αιωνόβια πλατάνια, καστανιές, δρυς, αγριόλευκες και φτέρες, αλλά και σε χωμάτινα μονοπάτια του βουνού, καλυμμένα με παχύ στρώμα από τα φύλα που πέφτουν, με στόχο να βιώσουμε, παράλληλα με την σωματική άσκηση, την ψυχική ευεξία που προσφέρει το απαράμιλλης ομορφιάς φυσικό περιβάλλον του», αναφέρεται σε ανακοίνωσή τους.

Οι πεζοπορικές Διαδρομές Υγείας απευθύνονται σε όλους τους ενήλικες, ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας και πρότερης εμπειρίας.

Με την δήλωση συμμετοχής στο τηλ: 6931169428 και healthypathsinpelion.gr, οι ενδιαφερόμενοι λαμβάνουν:

  • χρήσιμες πληροφορίες για την ατομική σας προετοιμασία
  • το σημείο συγκέντρωσης,
  • την ώρα έναρξης και επιστροφής,
  • την διάρκεια και την διαδρομή της πεζοπορίας

– τα ενδιάμεσα προκαθορισμένα σημεία στάσης,

Όλα αυτά προσαρμόζονται κάθε φορά στις ικανότητες, στις ανάγκες και στον αριθμό των συμμετεχόντων.

«Αποκτάμε καλές συνήθειες, φροντίζουμε την υγεία μας, περπατάμε και γνωρίζουμε το μαγικό Πήλιο, συναντάμε ενδιαφέροντες ανθρώπους», τονίζεται σε ανακοίνωση των διοργανωτών.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου