ΤΟΠΙΚΑ

Κων. Μαραβέγιας: Αναστάτωση με τη μεταφορά ανήλικων κρατουμένων στις φυλακές Κασσαβέτειας

κων-μαραβέγιας-αναστάτωση-με-τη-μεταφ-889405

Το κλίμα αναστάτωσης που έχει προκαλέσει η μετακίνηση ανήλικων κρατουμένων από τις φυλακές Κορίνθου, μετέφερε το προεδρείο του Συλλόγου Σωφρονιστικών Υπαλλήλων των Αγροτικών Φυλακών Κασσαβέτειας, στον βουλευτή Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνο Μαραβέγια, κατά τη διάρκεια συνάντησης στο πολιτικό του γραφείο.

Η συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Αθ. Οικονόμου, ο γραμματέας κ. Βάιος Τακτικός και ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της ΔΕΕΠ Μαγνησίας κ. Γ. Βογιατζής, πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της γόνιμης συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί μεταξύ των δυο πλευρών, μετά τις διαδοχικές επισκέψεις του κ. Μαραβέγια στο σωφρονιστικό κατάστημα και τις επίμονες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις του για τη επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι.

Όπως αναφέρθηκε, οι 20 περίπου ανήλικοι, ηλικίας από 15 έως 18 ετών, που έχουν μεταφερθεί από το σωφρονιστικό κατάστημα της Πελοποννήσου στην Κασσαβέτεια, στο πλαίσιο αποσυμφόρησης του πρώτου, προκαλούν συνεχή επεισόδια, με αποτέλεσμα να δημιουργείται συχνά έκρυθμη κατάσταση. Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι εξέφρασαν φόβους για τη σωματική τους ακεραιότητα, καθώς δέχονται απειλές και λεκτικές επιθέσεις από τους ανήλικους κρατούμενους, οι οποίοι όταν βρίσκονταν στις φυλακές της Κορίνθου είχαν πρωταγωνιστήσει σε βίαια επεισόδια. Οι εκπρόσωποι των σωφρονιστικών υπαλλήλων σημείωσαν πώς τα προβλήματα εντείνονται λόγω και της υποστελέχωσης των φυλακών Κασσαβέτειας.

Ο κ. Μαραβέγιας, από την πλευρά του, εξέφρασε την κατανόησή του για το κλίμα ανησυχίας που έχει δημιουργηθεί και δεσμεύτηκε να μεταφέρει το ζήτημα αρμοδίως, ασκώντας πιέσεις για τη δρομολόγηση λύσεων που θα εκτονώσουν την κατάσταση.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου