ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Σκιαθίτισσα φοιτήτρια της Νομικής Αθηνών με πανευρωπαϊκή επιτυχία

σκιαθίτισσα-φοιτήτρια-της-νομικής-αθ-8897

Πανευρωπαϊκή πρωτιά απέσπασαν ομάδα προπτυχιακών φοιτητών της Νομικής Σχολής Αθηνών, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται η 19χρονη Φιλαρέτη Κουιμτζή Φιλαρέτου, από τη Σκιάθο.

Η παραπάνω ομάδα ανακηρύχθηκε πρόσφατα, και για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, Πρωταθλήτρια Ευρώπης στο Διεθνή Διαγωνισμό Εικονικής Δίκης για το Δίκαιο του Διαστήματος «Manfred Lachs Space Law Moot Court Competition 2016», εκπροσωπώντας την Ελλάδα. Επίσης, η ομάδα έλαβε και το βραβείο των Καλύτερων Γραπτών Υπομνημάτων (Βest Μemorials).

Τα μέλη που χάρισαν, κατά τη φετινή χρονιά, την πρώτη θέση στη Σχολή και τη χώρα μας ήταν οι προπτυχιακές φοιτήτριες Γεωργία-Ελένη Εξάρχου, Φιλαρέτη Κουιμτζή Φιλαρέτου και Σοφία Στελλάτου. Προπονήτρια της ομάδας και βοηθός ακαδημαϊκού υπευθύνου ήταν η φοιτήτρια κα Γεωργία-Μαρία (Γιολάντα) Καλογήρου, η οποία είχε λάβει μέρος στο διαγωνισμό το 2014. Η ομάδα βρισκόταν υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση του κ. Γ. Κυριακόπουλου, Λέκτορα Διεθνούς Δικαίου της Νομικής Αθηνών.

Η Φιλαρέτη Κουιμτζή Φιλαρέτου, η οποία γεννήθηκε στις 12 Δεκεμβρίου του 1996, αποφοίτησε από το Γενικό Λύκειο Σκιάθου, στις Πανελλήνιες ήταν αριστούχος και η πρώτη στο Λύκειο Σκιάθου με 19.131 μόρια. Το 1912 βραβεύτηκε με έπαινο για διήγημά της σε διαγωνισμό της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών, αλλά και για τις σχολικές της επιδόσεις.

Η ομάδα της Νομικής Σχολής, ως νικήτρια του Ευρωπαϊκού Γύρου, θα εκπροσωπήσει την Ευρωπαϊκή Ήπειρο στους Παγκόσμιους Τελικούς Γύρους, που θα λάβουν χώρα στις 26- 30 Σεπτεμβρίου στη Guadalajara του Μεξικού, όπου θα αναμετρηθεί με τις αντίστοιχες νικήτριες ομάδες Αμερικής, Αφρικής και Ασίας/Ειρηνικού.

Η διάκριση αυτή, καθώς και η επιβλητική, πλέον, διαχρονικά, παρουσία των ομάδων της Νομικής Σχολής Αθηνών στον εν λόγω διαγωνισμό εικονικής δίκης αποδεικνύει, για ακόμη μια φορά, το εξαιρετικό επίπεδο των Ελλήνων φοιτητών και φοιτητριών, τη δίψα τους για έρευνα και μάθηση, καθώς και την ιδιαίτερα υψηλή συγκριτική θέση στην οποία βρίσκονται μεταξύ των συναδέλφων τους ανά τον κόσμο. Η Νομική Σχολή Αθηνών συμμετέχει τα τελευταία έξι χρόνια στον εν λόγω Διαγωνισμό, δημιουργεί δε πλέον, μέσα από συνεχείς επιτυχίες, τη δική της λαμπρή παράδοση στην εν λόγω εκπαιδευτική διαδικασία. Στη διάρκεια των χρόνων αυτών, η Νομική Σχολή έχει λάβει δύο φορές βραβεία καλύτερων αγορητών, έχει κερδίσει δύο φορές τους Ευρωπαϊκούς Γύρους, ενώ έχει υπάρξει δύο χρονιές φιναλίστ στους Παγκόσμιους Γύρους, ενώ φέτος, σημειωτέον, είναι η πρώτη χρονιά που η Νομική Σχολή Αθηνών λαμβάνει το βραβείο για τα καλύτερα γραπτά υπομνήματα του Διαγωνισμού.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου