ΤΟΠΙΚΑ

Στο Νότιο Πήλιο ο Στέλιος Πέτσας

στο-νότιο-πήλιο-ο-στέλιος-πέτσας-889386

Στη Μαγνησία θα βρίσκεται την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας. Ο κ. Πέτσας θα παραστεί στην τελετή παράδοσης του δρόμου Λεφοκάστρου – Καλάμου στις 12:00, όπως ανακοίνωσε ο δήμος Νοτίου Πηλίου.

Η ασφαλτόστρωση του δρόμου, μήκους τριών χιλιομέτρων, ολοκληρώθηκε και το έργο, που χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών, είναι έτοιμο ώστε τις επόμενες ημέρες να δοθεί σε χρήση.

Μετά την τελετή παράδοσης θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο Δημαρχείο Νοτίου Πηλίου, προεδρεύοντος του αν. υπουργού Εσωτερικών, ο οποίος θα ενημερωθεί από τον δήμαρχο Νοτίου Πηλίου Μιχ. Μιτζικό για τα ζητήματα του Δήμου.

Την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου ο αν. υπουργός Στ. Πέτσας θα παρακολουθήσει την τακτική συνεδρίαση της Επιτροπής Ορεινών Περιοχών της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδος (Κ.Ε.Δ.Ε.), που θα πραγματοποιηθεί στον Αγ. Γεώργιο Νηλείας, στο Αρχοντικό Τζωρτζέικο και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 8 Οκτωβρίου στο Ευδόξειο Πνευματικό Κέντρο στις Μηλιές.

Πρόγραμμα συνεδρίασης Επιτροπής Ορεινών Περιοχών

Χθες γνωστοποιήθηκε το πρόγραμμα συνεδρίασης της Επιτροπής Ορεινών Περιοχών με θέμα τη «Μεταρρύθμιση της δημόσιας πολιτικής για τους μικρούς ορεινούς δήμους και τις ορεινές περιοχές».

Την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου θα παρατεθεί δείπνο στις 20:30 στον Αγ. Γεώργιο Νηλείας.

Οι εργασίες του συνεδρίου θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου στις 10:00 στο Αρχοντικό Τζωρτζέικο.

Μετά τους χαιρετισμούς θα αναπτυχθούν οι παρακάτω εισηγήσεις ανά ομιλητή και θέμα:

-Γιάννης Γούπιος, διευθυντής Ανάπτυξης ΕΕΤΑΑ, «Αντικείμενο-Ορισμοί-Πεδίο εφαρμογής-Κατάρτιση και παρακολούθηση εφαρμογής της Εθνικής στρατηγικής».

– Κοσμάς Σιδηρόπουλος, στέλεχος ΕΕΤΑΑ, «Επιχειρησιακός σχεδιασμός & χρηματοδότηση της πολιτικής για τις Ορεινές Περιοχές – Διακυβέρνηση».

-Δημήτρης Καλιαμπάκος, καθηγητής Ε.Μ.Π.Κ., «Σημεία Συγκρότησης μιας κοινής στρατηγικής για την αναπτυξιακή αναγέννηση των Ορεινών Περιοχών».

-Βασiλης Γ. Τζέμος, πρόεδρος της Ενωσης Ελλήνων Δημοσιολόγων, «Νομικά ζητήματα της ιδιαίτερης προστασίας των Ορεινών Περιοχών».

-Ανδρέας Στεργίου, αντιπρόεδρος Επιτροπής Ορεινών Περιοχών της ΚΕΔΕ, δήμαρχος Αργιθέας, «Βελτίωση διοικητικής ικανότητας Ορεινών Δήμων – Επείγουσες ρυθμίσεις βελτίωσης».

Το Σάββατο 8 Οκτωβρίου το συνέδριο θα συνεχιστεί στο Ευδόξειο Πνευματικό Κέντρο Μηλεών στις 13:00 με τα συμπεράσματα και το κλείσιμο εργασιών της Επιτροπής.

Θα ακολουθήσει γεύμα στις Μηλιές στις 14:30.

Θα προηγηθούν διαδρομή με το θρυλικό τρένο του Πηλίου από την Ανω Γατζέα με προορισμό τον σταθμό των Μηλεών από τις 10:00 έως τις 11:30, επίσκεψη στο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Μηλεών στις 11:45, στη Βιβλιοθήκη των Μηλεών στις 12:45 και στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μηλεών αργότερα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου