ΤΟΠΙΚΑ

«Θα φροντίσουμε τα παιδιά μας με όλες μας τις δυνάμεις»

θα-φροντίσουμε-τα-παιδιά-μας-με-όλες-μ-889334

«Ο Άγιός μας στη Δύση θέλει να είναι ο Άγιος των παιδιών, έστω κι αν έχουν παραμορφώσει τη μορφή του και για μας είναι ο προστάτης της ψυχής και του σώματος κάθε παιδιού. Δεν θα πρέπει να λησμονήσουμε τα παιδιά, παρασυρόμενοι από γεγονότα που εξελίσσονται και θέλω να πιστεύω ότι θα φανούμε όλοι αντάξιοι των περιστάσεων, να υπερασπιστούμε τον κάθε άνθρωπο, τον κάθε αδελφό μας και ιδιαίτερα τα παιδιά. Γιατί ο Άγιος Νικόλαος είναι ο κατεξοχήν Άγιος που απαρνείται κάθε βία γιατί είναι ο άγγελος και ο άνθρωπος της πραότητας».

Ηχηρό μήνυμα για την ανάγκη προστασίας των παιδιών, με φόντο όσα εξελίσσονται στην «Κιβωτό του Κόσμου», έστειλε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος, κ. Ιγνάτιος κατά τον καθιερωμένο εόρτιο χαιρετισμό του στην παραλία της πόλης, με αφορμή τη χθεσινή γιορτή του Πολιούχου του Βόλου, Αγίου Νικολάου.

Ο πολιούχος του Βόλου τιμήθηκε χθες με τη δέουσα επισημότητα και με τη συμμετοχή πλήθους πιστών που συνέρρευσαν στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου και στη συνέχεια ακολούθησε λιτάνευση της εικόνας μέχρι την παραλία της πόλης, όπου σε εξέδρα, μπροστά από την Τράπεζα της Ελλάδας, τελέστηκε αρτοκλασία και ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε τον καθιερωμένο χαιρετισμό.

Σημαντικό ήταν το μήνυμα του κ. Ιγνατίου για όσα διαδραματίζονται στην «Κιβωτό του Κόσμου» με θύματα αθώες παιδικές ψυχές. Μάλιστα οι αναφορές του ήταν συνεχείς για την ανάγκη προστασία των παιδιών. «Είμαστε σε μία πόλη που ξέρει να βιώνει την αλληλεγγύη. Παρά τις ημέρες που περνάμε δεν θα πάψει κανείς να φροντίζει τον άλλον και ιδιαίτερα τα παιδιά όλου του κόσμου», είπε χαρακτηριστικά. Ο Αγιος μας στη Δύση θέλει να είναι ο Αγιος των παιδιών έστω κι αν έχουν παραμορφώσει τη μορφή του. Από τα γεγονότα που εξελίσσονται θέλω να πιστεύω ότι θα φανούμε όλοι αντάξιοι των περιστάσεων να υπερασπιστούμε τον κάθε άνθρωπο, τον κάθε αδερφό μας και ιδιαίτερα τα παιδιά. Ο Αγιος Νικόλαος είναι ο κατεξοχήν Αγιος που αρνείται κάθε βία γιατί είναι ο άγγελος της πραότητας. Ετσι θέλουμε να βλέπουμε κι εμείς την πόλη μας, έτσι θέλουμε να βιώνουμε την Ορθοδοξία μας, έτσι κάναμε μέχρι τώρα και πρέπει να σας πω ότι υποδεχθήκαμε και υποδεχόμαστε παιδιά από όλον τον κόσμο και στεκόμαστε κοντά τους με στοργή και αγάπη», είπε με σαφείς αναφορές για την «Κιβωτό του Κόσμου». «Φιλοξενούμε τα παιδιά στα σχολεία, τους δίνουμε ό,τι χρειάζονται, σταθήκαμε απέναντι στον κάθε άλλον, ως μία ζωντανή εικόνα του Θεού. Ετσι πορευόμαστε ενωμένοι άρχοντες και λαός», συνέχισε.

«Μην ξεχάσετε τα παιδιά μας»

«Ο τόπος μας θέλει πάντοτε να έχει γεγονότα χαράς και οι γιορτές που έρχονται εύχομαι να είναι γιορτές χαράς. Μην ξεχάσετε τους φτωχούς, συμβάλλετε στον έρανο της αγάπης, μην ξεχάσετε τα παιδιά μας. Θα τα φροντίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Να μην αφήσουμε κανέναν να μας εμποδίσει να συνεχίσουμε τις ευεργεσίες και να δείχνουμε την έμπρακτη αγάπη στους συνανθρώπους μας», πρόσθεσε.

Ο κ. Ιγνάτιος, αναφέρθηκε στους ναυτικούς που γιόρταζαν χθες, καθώς ο Αγιος Νικόλαος είναι προστάτης τους και εικόνα του υπάρχει σε κάθε ελληνικό πλοίο, στις γυναίκες και τους άνδρες του λιμενικού σώματος, που όπως είπε δίνουν μάχη ιδίως στο Αιγαίο για να σώσουν κυριολεκτικά ζωές, ενώ αναφέρθηκε στη συμμετοχή στις λατρευτικές εκδηλώσεις των Σεβασμιώτατων Μητροπολιτών Ναυπάκτου και Αιτωλίας και Ακαρνανίας. Ιδιαίτερη ήταν η αναφορά που έκανε στον «δικό μας πατέρα Δαμασκηνό» από τον οποίο ζήτησε να είναι η Μαγνησία στον νου και τις προσευχές του.

Τέλος, αναφορά έκανε στη συμμετοχή του κόσμου στις λατρευτικές εκδηλώσεις, τονίζοντας ότι πρόκειται για μία απόδειξη της ευλάβειας, της πίστης και της ενότητας. «Είναι το δώρο του Θεού στη ζωή μας η ορθόδοξη πίστη μας. Παρόλες τις δυσκολίες που περάσαμε όλον αυτόν καιρό και τα προηγούμενα έτη κατορθώσαμε να κρατήσουμε τον λόγο της αλήθειας», είπε χαρακτηριστικά.

Παρουσία τοπικών αρχών

Στη χθεσινή πανηγυρική θεία λειτουργία και τη λιτάνευση της εικόνας και του ιερού λειψάνου του Αγίου Νικολάου, παρέστησαν η υφυπουργός Παιδείας Ζέτα Μακρή, ο υφυπουργός φυσικών καταστροφών Χρήστος Τριαντόπουλος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΝΔ Χρήστος Μπουκώρος, ο βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ Κώστας Μαραβέγιας, η βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Παπανάτσιου, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη, εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης, οι επικεφαλής των Στρατιωτικών, Λιμενικών, Αστυνομικών και Πυροσβεστικών Αρχών και πλήθος κόσμου.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου