ΤΟΠΙΚΑ

Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας: Να επανεξεταστεί από την 5η ΥΠΕ το πρόβλημα των μαστογραφιών στις Β. Σποράδες

ν-ε-πασοκ-μαγνησίας-να-επανεξεταστεί-α-889105

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες των Β. Σποράδων με την πραγματοποίηση εξετάσεων μαστογραφίας που ανέδειξε ο «Φάρος Σκοπέλου» σχολιάζει με ανακοίνωση η Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ Μαγνησίας.

«Τελειωμό, όπως φαίνεται, δεν έχουν τα προβλήματα στον τομέα Υγείας στο Νομό Μαγνησίας. Ελλείψεις στο Νοσοκομείο του Βόλου σε προσωπικό και ειδικότητες ιατρών, ελλείψεις σε ασθενοφόρα με πολλές φορές να βρίσκονται σε κίνδυνο οι κάτοικοι των απομακρυσμένων περιοχών, όπως πρόσφατα συνέβη σε Ζαγορά και Αλμυρό.

Μέσα σε αυτό το δυσχερές κλίμα έρχεται να προστεθεί ένα ακόμη πολύ αρνητικό συμβάν για τους κατοίκους των Σποράδων και πιο συγκεκριμένα όπως αναφέρει και o “ΦΑΡΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ”, Σύλλογος Υποστήριξης Ασθενών με Καρκίνο και των Οικογενειών τους καθώς πριν την πανδημία επισκεπτόταν τα νησιά Κινητή Μονάδα Μαστογραφίας στο πλαίσιο προγράμματος για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού που είναι η δεύτερη πιο θανατηφόρα μορφή καρκίνου.

Έπειτα από επικοινωνία που είχε ο Σύλλογος με την 5η ΥΠΕ όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του, ενημερώθηκε ότι οι γυναίκες των Σποράδων που βρίσκονται στην ηλικία των 50 και άνω θα πρέπει να κανονίσουν να πραγματοποιήσουν τη μαστογραφία τους με κάποιον φορέα ιδιωτικό ή δημόσιο αλλά στη χερσαία Μαγνησία καθώς οι κινητές μονάδες έχουν μείνει σε αδρανή κατάσταση.

Είναι προφανές ότι κάτι τέτοιο δημιουργεί προβλήματα στις γυναίκες που θέλουν να εξεταστούν, αφού η μετακίνησή τους στη χερσαία Μαγνησία προϋποθέτει ένα οικονομικό κόστος που δεν είναι μικρό. Είτε η 5η ΥΠΕ δεν αντιλαμβάνεται το κόστος είτε κωφεύει σε μία πραγματικά ανάγκη των γυναικών των Σποράδων, που αντιμετωπίζονται ως φτωχοί συγγενείς στις υπηρεσίες Υγείας.

Ως Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ Μαγνησίας σεβόμενοι το όραμα της αείμνηστης Φώφης Γεννηματά για τη στήριξη και πάνω από όλα την πρόληψη του καρκίνου του μαστού καλούμε την 5η ΥΠΕ να επανεξετάσει άμεσα τη στάση της απέναντι στο ζήτημα που την εκθέτει απέναντι στους πολίτες των Σποράδων και της Μαγνησίας

Και επιτέλους η Κυβέρνηση της ΝΔ που στη Μαγνησία εκπροσωπείται τώρα από 4 Βουλευτές προτίθεται κάποια στιγμή να αναλάβει τη πολιτική ευθύνη για την απαξίωση της δημόσιας υγείας στο Νομό μας ή θα περιμένει να την αποδώσουν κατευθείαν οι πολίτες όποτε γίνουν εκλογές. Το ΠΑΣΟΚ από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα έχει ως κορωνίδα της πολιτικής του τη δημόσια υγεία».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου