ΤΟΠΙΚΑ

Σε ευρωπαϊκά προγράμματα Erasmus το 9ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας

σε-ευρωπαϊκά-προγράμματα-erasmus-το-9ο-δημοτι-888967

Στην υλοποίηση δύο ευρωπαϊκών προγραμμάτων Erasmus προχώρησε το 9ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, που ολοκληρώθηκε.

Στο πρώτο που είχε τίτλο «Τhink and Create your Own Hobbies» συμμετείχαν το 9ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας, καθώς και σχολεία από την Πορτογαλία, τη Βουλγαρία, τη Λετονία, την Ισπανία και την Τουρκία.

Πέρα από τις δραστηριότητες που έγιναν στο σχολείο στη διάρκεια της χρονιάς, έγιναν και δυο μετακινήσεις με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών και μαθητών του σχολείου. Η πρώτη μετακίνηση έγινε την εβδομάδα 7-12 Φεβρουαρίου στη Μπράγκα της Πορτογαλίας και η δεύτερη το χρονικό διάστημα 27 Μαρτίου – 1 Απριλίου στη Σόφια της Βουλγαρίας. Με τη λήξη της φετινής σχολικής χρονιάς στον χώρο του σχολείου έγινε η τελική γιορτή με ένα από τα βασικά θέματα του προγράμματος που είναι το δράμα, η μουσική και ο χορός. Στη γιορτή συμμετείχαν όλες οι τάξεις του σχολείου και η καθεμιά είχε να επιδείξει κάποιες από τις παραπάνω δραστηριότητες. Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί και την ερχόμενη σχολική χρονιά με λήξη τον Ιανουάριο του 2023 με την επίσκεψη των εταίρων στην Ελλάδα.

Το δεύτερο πρόγραμμα με τίτλο «Little Farmers meet Fields/Grow and Eat» λόγω της πανδημίας έχει παραταθεί μέχρι τον Αύγουστο του 2023. Σε αυτό συμμετέχουν μαθητές και εκπαιδευτικοί από την Τουρκία, την Ιταλία, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και την Ελλάδα. Στη διάρκεια της φετινής σχολικής χρονιάς σε χώρο του σχολείου δημιουργήθηκε σχολικός κήπος.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν και να γίνουν οι «Μικροί Αγρότες». Με τις δραστηριότητες φρόντισαν τον κήπο, φύτεψαν λαχανικά και βότανα και τέλος γεύτηκαν τα προϊόντα που παράχθηκαν.

Με το πρόγραμμα οι μαθητές απέκτησαν γεωργικές δεξιότητες, οικολογική συνείδηση και ανέπτυξαν τις κοινωνικές τους δεξιότητες. Για την ερχόμενη σχολική χρονιά προγραμματίζονται μετακινήσεις στις παραπάνω χώρες, έτσι ώστε οι μαθητές να έχουν την ευκαιρία να μάθουν και να δουν από κοντά τον τρόπο καλλιέργειας διαφόρων προϊόντων, που παράγονται στις συγκεκριμένες χώρες.

«Ευελπιστούμε ότι η πανδημία δεν θα είναι τροχοπέδη στις παραπάνω δραστηριότητες και έτσι θα έχουμε την ευκαιρία να τελειώσουν τα προγράμματα χωρίς προβλήματα» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του σχολείου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου