ΤΟΠΙΚΑ

Σύχγρονο αστικό πάρκο στα Γερμανικά της Ν. Ιωνίας

σύχγρονο-αστικό-πάρκο-στα-γερμανικά-τ-888887

Σύγχρονο αστικό πάρκο και νέα παιδική χαρά αποκτά η περιοχή των Γερμανικών στη Νέα Ιωνία Βόλου με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση για την υπογραφή της σύμβασης του έργου, συνολικού προϋπολογισμού ένταξης 308.500 ευρώ από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020. Περιλαμβάνει ανάπλαση του χώρου της πλατείας, διαμόρφωση πεζοδρομίων, δημιουργία νέας παιδικής χαράς και αναβάθμιση του γηπέδου καλαθοσφαίρισης.

«Σε συνεργασία με το Δήμαρχο Βόλου Αχιλλέα Μπέο και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014 -2020 χρηματοδοτούμε την δημιουργία ενός νέου σύγχρονου αστικού πάρκου στα Γερμανικά της Νέας Ιωνίας» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Αλλάζουμε την εικόνα στην περιοχή, βελτιώνουμε την ποιότητα του περιβάλλοντος, αναβαθμίζουμε τον ανοιχτό δημόσιο αστικό χώρο, ικανοποιούμε τις ανάγκες παιδιών και ενηλίκων για ψυχαγωγία και άθληση σε συνθήκες ασφάλειας» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Οι παρεμβάσεις

Το έργο αφορά στην ανάπλαση όλου του κοινόχρηστου χώρου στο Οικοδομικό Τετράγωνο (Ο.Τ.) 302, του πάρκου, του γηπέδου καλαθοσφαίρισης και των περιμετρικών πεζοδρομίων, ώστε να εξασφαλιστεί η εύκολη και ασφαλής κίνηση σε αυτό, από όλους χωρίς διακρίσεις.

Αναλυτικότερα περιλαμβάνονται :

Α) διαμόρφωση του χώρου της πλατείας σε ένα σύγχρονο αστικό πάρκο, που θα καλύπτει τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής από όλες τις ηλικιακές ομάδες. Διαμορφώνονται τα πεζοδρόμια περιμετρικά του Ο.Τ. ώστε να είναι εύκολη η κίνηση σε αυτά από όλους.

Β) δημιουργία νέας παιδικής χαράς, κατάλληλη για όλα τα παιδιά,

Γ) αναβάθμιση του γηπέδου καλαθοσφαίρισης

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου