ΤΟΠΙΚΑ

Παραμυθένιο πάρκο στον Βόλο

παραμυθένιο-πάρκο-στον-βόλο-888468

Παραμυθένιο το σκηνικό στην πλατεία Πανεπιστημίου, όπου από την 1η Δεκεμβρίου λειτουργεί το χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο του Δήμου Βόλου, που φέτος φιλοξενεί «Τα κορυφαία παραμύθια του κόσμου». Καθημερινά, η επισκεψιμότητα είναι μεγάλη, από μικρούς και μεγάλους που περνούν την πύλη του πάρκου και μπαίνουν στον κόσμο του παραμυθιού, για να ζήσουν από κοντά όσα έχουν διαβάσει στις σελίδες αγαπημένων κλασικών ιστοριών, κορυφαίων συγγραφέων.

Ο Μικρός Πρίγκιπας, η Χάιντι, ο Παπουτσωμένος Γάτος και πολλοί ακόμη γνωστοί ήρωες των παιδικών χρόνων γίνονται οι πρωταγωνιστές των πιο παραμυθένιων Χριστουγέννων, και συνυπάρχουν με τον Άγιο Βασίλη και τους σκανταλιάρηδες βοηθούς του, σ’ ένα ονειρικό σκηνικό.

«Σε αυτό το μαγικό μέρος, ο χώρος και ο χρόνος διαστέλλονται, γίνονται μια διάφανη φούσκα που ενώνει τον φανταστικό με τον αληθινό κόσμο! Οποιος επισκέπτη λοιπόν διαβαίνει αυτήν την πύλη, θα γίνεται και αυτός, πρωταγωνιστής του παραμυθιού», το μήνυμα στην πύλη που προϊδεάζει τον επισκέπτη για όσα θα ζήσει.

Το σπουδαιότερο παραμύθι που αντιπροσωπεύει την κάθε χώρα και φιλοξενείται με ξεχωριστό σκηνικό στην παραμυθένια Πλατεία Πανεπιστημίου είναι:

  1. Αγγλία: «Η Χριστουγεννιάτικη ιστορία (Σκρουτζ)» (πρωτότυπος τίτλος: A Christmas Carol), Κάρολος Ντίκενς
  2. Ιρλανδία: «Ο Εγωιστής Γίγαντας», Οσκαρ Γουάιλντ
  3. Γαλλία: «Ο Παπουτσωμένος Γάτος», Σαρλ Περώ
  4. Γερμανία: «Χάνσελ και Γκρέτελ», Αδελφοί Γκριμ
  5. Δανία: «Το Μολυβένιο Στρατιωτάκι», Χανς Κρίστιαν Άντερσεν
  6. Ελβετία: «Η Χάιντι», Γιοχάνα Λουίζε Σπύρι

Στην κεντρική πύλη τους επισκέπτες υποδέχεται ο «Μικρός Πρίγκιπας» του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ (Γαλλία), ενώ στην Κυκλική Τέντα, στην Πλατεία των Παραμυθιών του Κόσμου, οι δύο σούπερ παραμυθο – ήρωες ζωντανεύουν ιστορίες σε ένα καθημερινό τρελό πάρτι!

Το κοινό μπαίνει στη Χώρα των Παραμυθιών προσεκτικά και οργανωμένο σε ομάδες. Ο οικοδεσπότης καλωσορίζει μικρούς και μεγάλους και ξεκινά την περιήγηση όλων σε μια μικρή διαδρομή γεμάτη περιπέτειες μέσα από σκηνικά και από διαφορετικές ενότητες όλων των διάσημων παραμυθιών.

Χαρακτηριστικά σημεία του πάρκου είναι τα μεγάλα εκθέματα που θα αποτελούν βασικό θέμα εντυπωσιακής φωτογράφησης και εμπειρίας. Γενικότερα οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στον παραμυθένιο κόσμο της πλατείας Πανεπιστημίου και των ηρώων της παιδικής τους ηλικίας και να γνωρίσουν χαρακτήρες από κάθε χώρα.

Σε αρκετά σημεία ακόμα σημεία του χριστουγεννιάτικου πάρκου υπάρχουν αναπαραστάσεις των παραμυθιών, όπως: μια μεγάλη παραμυθένια βιβλιοθήκη με υπερμεγέθη σπίτια, ήρωες και μαγικά αντικείμενα παραμυθιών. Οι τρισδιάστατες φιγούρες του Πήτερ και της Χάιντι, ο Σκρουτζ σε ένα σκηνικό με αισθητική βικτωριανής εποχής στο Λονδίνο και τοπική… λεπτομέρεια ότι περνά μπροστά από δημαρχείο Βόλου(!), ο εγωιστής Γίγαντας τρισδιάστατος σε μεσαιωνική ατμόσφαιρα, ο περίφημος Παπουτσωμένος Γάτος και ο Μολυβένιος Στρατιώτης σε εξαιρετική Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα.

Το πάρκο «Τα Κορυφαία Παραμύθια του Κόσμου στον Βόλο», τελεί υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού «European Fairy Tale Route», μέλος του Council of Europe.

Η εταιρεία Dream Workers ως ο μοναδικός εκπρόσωπος της χώρας μας, συμμετέχει στο διοικητικό συμβούλιο του νεοσύστατου συνδέσμου Ευρωπαϊκής Διαδρομής Παραμυθιού (European Fairy Tale Route).

Σημειώνεται ότι το πάρκο λειτουργεί έως και τις 23 Δεκεμβρίου, από Δευτέρα έως Παρασκευή κατά τις ώρες 10:00- 13:00 και 17:00- 20:30, τα Σαββατοκύριακα 11:00- 15:00 και 17:30- 20:30 και από 24 Δεκεμβρίου έως και 6 Ιανουαρίου, καθημερινά 11:00- 20:30.

Γενική είσοδος: 2 ευρώ.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου