ΤΟΠΙΚΑ

Επίθεση τρόμος για ποδηλάτισσα στον Βόλο

επίθεση-τρόμος-για-ποδηλάτισσα-στον-β-888263

Η ίδια και ο σύζυγός της λατρεύουν το ποδήλατο. Τους αρέσει να κάνουν βόλτες στην πόλη, ενώ λαμβάνουν μέρος και σε ποδηλατικούς αγώνες.

Μία, ωστόσο, από τις βόλτες τους στον Βόλο έμελλε να καταλήξει σε πραγματικό Εφιάλτη, καθώς η 51χρονη καθηγήτρια έγινε «στόχος» 50χρονου μοτοσικλετιστή, ο οποίος κλότσησε το ποδήλατό της, με αποτέλεσμα η ίδια να πέσει κάτω και να τραυματιστεί. Οι δύο τους δεν γνωρίζονταν μεταξύ τους.

Το περιστατικό συνέβη το 2019 σε κεντρικό δρόμο της πόλης. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο η 51χρονη και ο σύζυγός της ποδηλατούσαν στην οδό Πολυμέρη. Έστριψε προς την παραλία, στην οδό Ιατρού Τζάνου, όπου αίφνης, σύμφωνα με τη δικογραφία, ο 50χρονος που οδηγούσε μηχανή την προσπέρασε από δεξιά με τη μηχανή του, κλώτσησε δύο φορές τη ρόδα του ποδηλάτου της και την έβρισε χυδαία, θεωρώντας ότι «του έκλεισε τον δρόμο».

Η καθηγήτρια έπεσε από το ποδήλατο καταμεσής του δρόμου. Τρομοκρατημένη ζητούσε από τον άνδρα της να μάθει τι συνέβη και αντιμετώπισε αυτή την επίθεση.

Ο σύζυγός της επίσης έκπληκτος από την αντίδραση του οδηγού της μοτοσικλέτας, έσπευσε να τη συνδράμει.

Η υπόθεση χθες οδηγήθηκε στο δικαστήριο. Ο σύζυγος της 51χρονης καθηγήτριας που ήταν μάρτυρας στο επεισόδιο, κατέθεσε τα όσα συνέβησαν.

Ο κατηγορούμενος εκπροσωπήθηκε από την δικηγόρο του, η οποία δήλωσε πως ο πελάτης της οργίστηκε, διότι τον εξύβρισε η καθηγήτρια, για αυτό και αντέδρασε έτσι.

Το δικαστήριο ωστόσο δεν πείστηκε από τις δικαιολογίες αυτές και καταδίκασε τον 50χρονο, επαγγελματία στον χώρο της υγείας, σε 18 μήνες φυλάκιση με αναστολή και δικαίωμα έφεσης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου