ΤΟΠΙΚΑ

Πανελλήνιος Διαγωνισμός Αστρονομίας 2023

πανελλήνιος-διαγωνισμός-αστρονομίας-888237

Η εταιρεία διαστήματος στον Βόλο ενημερώνει ότι την ερχόμενη Κυριακή 11 Δεκεμβρίου, από τις 9:00 έως τις 11:00 το πρωί θα διεξαχθεί η 1η φάση «Αρίσταρχος» του 28ου Πανελληνίου Μαθητικού Διαγωνισμού Αστρονομίας και Διαστημικής 2023, διαδικτυακά (εξ αποστάσεως).

Στη φάση αυτή, μπορούν να λάβουν μέρος όλοι οι μαθητές των τριών τάξεων των Λυκείων και, παράλληλα, όλοι οι μαθητές των τριών τάξεων των Γυμνασίων της χώρας, με διαφορετικά θέματα. Η διάρκεια του διαγωνισμού είναι δύο ώρες και θα διενεργηθεί με την αποκλειστική ευθύνη της Επιτροπής Διαγωνισμού.

Τα θέματα του διαγωνισμού θα αναρτηθούν στις 9:00 π.μ. της Κυριακής 11/12/22 στην ηλεκτρονική ιστοσελίδα του Διαγωνισμού Αστρονομίας: contest.astronomos.gr

Σύμφωνα με την εταιρεία διαστήματος στον Βόλο, οι μαθητές δεν χρειάζεται να έχουν κάνουν προεγγραφή στην συγκεκριμένη ιστοσελίδα, παρά μόνο να πατήσουν στον σύνδεσμο που θα υπάρχει εμφανώς στο άνω μέρος της ιστοσελίδας του Διαγωνισμού. Να απαντήσουν δε σε όλα τα θέματα, τις ερωτήσεις και τις ασκήσεις.

Οφείλουν, όμως να συμπληρώσουν, μετά την τελευταία σελίδα των θεμάτων της εξέτασης σε ειδική σελίδα, τα στοιχεία τους:

  1. το ονοματεπώνυμο μαζί με τον πλήρη τίτλο του σχολείου τους,
  2. ένα έγκυρο email (δικό τους ή κάποιου εκ των γονέων τους) και
  3. το τηλέφωνο (το κινητό τους ή της οικίας τους).

Άριστα (100 μονάδες) παίρνει όποιος απαντήσει σωστά σε όλες τις ερωτήσεις και λύσει όλες τις ασκήσεις. Οι περίπου 40 πρώτοι μαθητές Λυκείου και οι περίπου 30 πρώτοι μαθητές Γυμνασίου θα κληθούν να συμμετάσχουν στην 2η φάση του διαγωνισμού.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου