ΤΟΠΙΚΑ

«Δημιουργείται ένας ακόμη κατασταλτικός μηχανισμός»

δημιουργείται-ένας-ακόμη-κατασταλτ-888090

Τη δημιουργία ενός ακόμη κατασταλτικού μηχανισμού «για να αντιμετωπίσει την αγανάκτηση του κόσμου ενάντια στη βάρβαρη πολιτική» καταγγέλλει η ΔΑΣ ΟΤΑ χαρακτηρίζοντας «έκτρωμα» το νομοσχέδιο της Κυβέρνησης για τη Δημοτική Αστυνομία.

Με ένα νομοσχέδιο στη κυριολεξία έκτρωμα η κυβέρνηση με τη συγκατάθεση των δημάρχων δημιουργεί έναν ακόμα κατασταλτικό μηχανισμό προκειμένου να αντιμετωπίσει την αγανάκτηση του κόσμου ενάντια στη βάρβαρη πολιτική.

«Την ώρα που το σύνολο των υπηρεσιών είναι υποστελεχωμένο, την ώρα που στις κοινωνικές δομές η μεγάλη πλειοψηφία του προσωπικού είναι με ελαστικές μορφές εργασίας, η κυβέρνηση μαζί με τους δημάρχους ετοιμάζουν τη Δημοτική Αστυνομία που θα φέρει γκλοπ και χειροπέδες για να καταστείλει τους εργαζόμενους και τους μικροεπαγγελματίες που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν.

Αντί να αυξήσουν τις δαπάνες προκειμένου να εξοπλιστούν οι υπηρεσίες με μηχανολογικό εξοπλισμό και μόνιμους εργάτες και οδηγούς, αντί να προσλάβουν κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγους, αντί να δημιουργήσουν παιδικούς σταθμούς σύγχρονους και ασφαλείς για τα παιδιά, αυτοί επιλέγουν να φτιάξουν αστυνομικά τμήματα και κρατητήρια.

Ξέρουμε πολύ καλά, ότι η σημερινή βάρβαρη πολιτική για να υλοποιηθεί θέλει αυταρχισμό και καταστολή και με τη δημιουργία αυτού του νέου αστυνομικού σώματος αυτό επιδιώκουν.

Δεν είναι τυχαία ούτε η ώρα, ούτε η στιγμή που έδωσαν αυτό το έκτρωμα στη διαβούλευση και ετοιμάζονται να το ψηφίσουν μέχρι το τέλος του χρόνου», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΔΑΣ ΟΤΑ καταγγέλλοντας την Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδας που έχει αποδεχτεί τη μεταφορά αρμοδιοτήτων από την Ελληνική Αστυνομία στη Δημοτική Αστυνομία, γεγονός το οποίο άνοιξε την όρεξη στην κυβέρνηση και τους δημάρχους για την ολοκληρωτική μετατροπή της σε κατασταλτικό μηχανισμό.

«Σήμερα δεν αρκεί να διαφωνεί κανείς με αυτή την εξέλιξη, χρειάζεται έμπρακτα να μην επιτρέψουμε να δημιουργηθεί και να λειτουργήσει αστυνομικό σώμα στους δήμους, που θα χτυπάει το εργατικό κίνημα.

Η ίδρυση της Δημοτικής Αστυνομίας δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους των δήμων αλλά ολόκληρη την κοινωνία και πρέπει να απασχολήσει όλα τα εργατικά σωματεία και τους μαζικούς φορείς των δήμων, αφού και αυτοί θα έρθουν αντιμέτωποι με το «νέο» κατασταλτικό σώμα», καταλήγει στην ανακοίνωσή της καλώντας τα σωματεία του κλάδου να προχωρήσουν σε μαζικές διαδικασίες προκειμένου να μην επιτραπεί η δημιουργία ενός ακόμα κατασταλτικού μηχανισμού.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου