ΤΟΠΙΚΑ

Μαθητές της Αγριάς ανακυκλώνουν ρούχα και παπούτσια

μαθητές-της-αγριάς-ανακυκλώνουν-ρούχ-887942

Ένα ακόμη βήμα στην ανακύκλωση και κατ’ επέκταση στην προστασία του περιβάλλοντος γίνεται στον Δήμο Βόλου. Ηδη στους δρόμους της πόλης, και συγκεκριμένα σε 80 σημεία με δυνατότητα 200 κάδων σε κάθε σημείο του Δήμου, δίπλα από τους πράσινους και μπλε κάδους, αλλά και τους κώδωνες για γυαλί, τοποθετούνται και νέοι κάδοι ειδικών προδιαγραφών για την ανακύκλωση ειδών ένδυσης και υπόδησης αλλά και υφασμάτων.

Μιλώντας ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας, Απόστολος Μαλαματίνης, στους μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αγριάς, τόνισε ότι μέχρι και σήμερα, παλιά ρούχα και παπούτσια καταλήγουν στα σκουπίδια, αν δεν διατεθούν σε κάποιο κοινωφελές ίδρυμα για να χρησιμοποιηθούν από όσους έχουν ανάγκη. Με την επέκταση της ανακύκλωσης, ρούχα και παπούτσια που θα καταλήγουν στους ειδικούς κάδους και θα είναι σε καλή κατάσταση, θα έχουν μία ακόμη χρήση.

Συγκεκριμένα, οι πολίτες θα εναποθέτουν τα είδη ένδυσης και υπόδησης που πλέον δεν χρειάζονται στους κάδους. Από τους κάδους θα συλλέγονται και θα οδηγούνται στην προ διαλογή. Οσα μπορούν να χρησιμοποιηθούν θα διατίθενται στην τράπεζα ρουχισμού που έχει δημιουργηθεί στο πλαίσιο της λειτουργίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου Βόλου για την κάλυψη αναγκών πολιτών που βρίσκονται σε δυσχερή οικονομική θέση.

Οσα δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν θα προωθούνται στην ανακύκλωση.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου