ΤΟΠΙΚΑ

Την απείλησε με κατσαβίδι

την-απείλησε-με-κατσαβίδι-887351

Αντιμέτωπη με τον τρόμο ήρθε την Κυριακή το βράδυ, στον Βόλο, μία 26χρονη γυναίκα, μητέρα ενός ανήλικου παιδιού, όταν ο σύντροφός της, κρατώντας κατσαβίδι στα χέρια, την απειλούσε ότι «θα πάθει ό,τι και οι άλλες γυναίκες που δείχνουν οι ειδήσεις». Η γυναίκα την τελευταία στιγμή κατάφερε να ξεφύγει από τα χέρια του. Οχι, όμως, αναίμακτα, αφού προηγουμένως ο 36χρονος δράστης, της είχε επιτεθεί και τη χτύπησε στα χέρια και στο πρόσωπο, ενώ από θραύσματα πιθανότατα βάζου τραυματίστηκε και στο πόδι της.

Με όση δύναμη είχε η 26χρονη, προκειμένου να προστατέψει τον εαυτό της και το ανήλικο παιδί της που δυστυχώς έγινε μάρτυρας της βίαιας συμπεριφοράς του πατέρα του, ζήτησε τη συνδρομή της Αστυνομίας. Ανδρες του αστυνομικού τμήματος Βόλου μετέβησαν στην περιοχή όπου διαδραματίστηκε το επεισόδιο και συνέλαβαν τον δράστη.

Χθες, ο 36χρονος οδηγήθηκε στο Τριμελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Βόλου με την κατηγορία της άσκησης ενδοοικογενειακής σωματικής βίας, ενδοοικογενειακής σωματικής απειλής και εξύβρισης. Ενώπιον των δικαστών ζήτησε προθεσμία για να ετοιμάσει την υπεράσπισή του όπως είπε και θα οδηγηθεί εκ νέου στο ακροατήριο σήμερα. Μέχρι τότε κρατείται.

Δικαστικές πηγές που έλαβαν γνώση της υπόθεσης έκαναν λόγο για πολύ σοβαρό περιστατικό. Υπογράμμιζαν μάλιστα πως το γεγονός ότι το βίαιο ξέσπασμα του 36χρονου και οι απειλές που εκτόξευσε κατά της συντρόφου του εκτυλίχθηκαν μπροστά σε ένα ανήλικο παιδί επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο τη θέση του δράστη.

Δεν έκρυβαν μάλιστα τον προβληματισμό τους για τη συχνότητα με την οποία το τελευταίο διάστημα καταγράφονται ανάλογα περιστατικά, σε συνδυασμό και με τις πρόσφατες διαδοχικές γυναικοκτονίες σε Ρέθυμνο, Ζάκυνθο και Περιστέρι με διαφορά λίγων ωρών.

Το είχε ξανακάνει

Καλά πληροφορημένες πηγές του ρεπορτάζ αναφορικά με το συγκεκριμένο συμβάν λένε ότι η 26χρονη δεν είναι η πρώτη φορά που δέχεται βίαιη επίθεση από τον σύντροφό τους. Έχουν μαζί ένα ανήλικο παιδί, μοιράζονται την ίδια στέγη, αλλά δεν έχουν παντρευτεί.

Η ίδια εξομολογήθηκε ότι υπήρξαν και άλλες φορές που της φέρθηκε βίαια, που της επιτέθηκε και τη χτύπησε, όμως, τον είχε συγχωρέσει. Πίστευε ότι τα οικονομικά προβλήματα που φέρεται να αντιμετωπίζει θα ξεπεραστούν και δεν θα υπάρχει πλέον λόγος για άλλα βίαια ξεσπάσματα.

Ωστόσο προχθές το βράδυ ο καβγάς ήταν πολύ έντονος και ο 36χρονος εκτός εαυτού. Οταν η 26χρονη τον είδε να κρατάει το κατσαβίδι και να την απειλεί ότι θα τη σκοτώσει, λέγοντάς της όσα περιγράφονται πιο πάνω, συνειδητοποίησε ότι έπρεπε να ενημερώσει τις αρχές, διότι κινδύνευε η ίδια και το παιδί της.

Η συνέχεια αναμένεται να δοθεί σήμερα στις δικαστικές αίθουσες. Ο 36χρονος θα οδηγηθεί για να δικαστεί με τη διαδικασία του αυτοφώρου.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου