ΤΟΠΙΚΑ

Εξόρμηση κλιμακίων ελέγχου στο Πήλιο

εξόρμηση-κλιμακίων-ελέγχου-στο-πήλιο-887340

Μαζί με τους επισκέπτες του Δεκαπενταύγουστου καταστήματα εστίασης στην περιοχή του ανατολικού Πηλίου «υποδέχονται» σχεδόν καθημερινά και κλιμάκια ελέγχου διαφόρων υπηρεσιών. Τις τελευταίες ημέρες από δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς έχουν… παρελάσει σχεδόν όλες οι υπηρεσίες. Εφορία, ΕΦΕΤ, αστυνομία, υγειονομικό και τμήμα Εμπορίου, προχωρούν σε ελέγχους για την ορθή λειτουργία των επιχειρήσεων.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι πολλές φορές οι έλεγχοι δεν είναι αυτεπάγγελτοι αλλά προκαλούνται μετά από καταγγελίες πελατών στις αρμόδιες υπηρεσίες. Κλιμάκια των υπηρεσιών σπεύδουν να ελέγξουν τα καταγγελλόμενα και ταυτόχρονα πραγματοποιούν εκτεταμένους ελέγχους σε ολόκληρες τουριστικές περιοχές.

Σύμφωνα με επαγγελματίες του ανατολικού Πηλίου, αυτή την περίοδο, ο κλάδος της εστίασης βρίσκεται μόνιμα στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών υπηρεσιών. «Είναι δύσκολα τα πράγματα στον χώρο. Συνεχώς βγαίνουν νέοι νόμοι και διατάξεις και θα πρέπει να ενημερωνόμαστε για να μην κινδυνεύουμε με πρόστιμα», αναφέρουν επαγγελματίες.

Αυτή την περίοδο η κίνηση των επισκεπτών είναι αυξημένη σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα και πάλι όμως η σεζόν είναι κατώτερη των προσδοκιών που είχαν καλλιεργηθεί. «Επισκεψιμότητα έχουμε αυτές τις ημέρες και μέχρι λίγο μετά τον Δεκαπενταύγουστο. Γενικότερα φέτος η κίνηση ήταν μειωμένη σε σχέση με πέρυσι και η περίοδος κύλησε χειρότερα απ’ ό,τι ελπίζαμε», αναφέρουν επαγγελματίες του ανατολικού Πηλίου.

Πρόστιμο για το «φύλλο διαμαρτυρίας»

Σε έλεγχο που έκανε την περασμένη εβδομάδα κλιμάκιο ελέγχου του τμήματος Εμπορίου της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, επέβαλλε πρόστιμο ύψους 500 ευρώ σε εστιατόριο, σε γνωστό παραλιακό θέρετρο.

Το πρόστιμο επιβλήθηκε επειδή κατά τον έλεγχο στο εστιατόριο, διαπιστώθηκε «μη ύπαρξη αρίθμησης και σφραγίδας μελάνης με τα στοιχεία της υπηρεσίας και της επιχείρησης στο έντυπο «Φύλλο Διαμαρτυρίας» που κατέχει, καθώς και μη αναγραφή της ύπαρξής του στους τιμοκαταλόγους του καταστήματος», κατά παράβαση των διατάξεων που ισχύουν.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου