ΤΟΠΙΚΑ

Η ώρα της κρίσης… για fund

η-ώρα-της-κρίσης-για-fund-886974

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την έκδοση απόφασης, επί της αίτησης ανακοπής που κατέθεσε χθες Βολιώτισσα επαγγελματίας από τις Αλυκές, για να σταματήσει να κατοχυρωθεί ο πλειστηριασμός που έγινε σε ακίνητό της αξίας 260.000 ευρώ, για χρέος μόλις 37.000, από fund με έδρα το Δουβλίνο.

Η αίτηση κατατέθηκε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου. Η επαγγελματίας ζήτησε να σταματήσει κάθε διαδικασία για το ακίνητό της,

έκτασης 140 τ.μ. στις Αλυκές, στο ισόγειο του οποίου λειτουργεί τσιπουράδικο και στον πάνω όροφο είναι το σπίτι της, το οποίο εκπλειστηριάστηκε τον περασμένο Οκτώβριο, για χρέος 37.000 προς συστημική τράπεζα.

Ο πλειστηριασμός δεν έγινε από την τράπεζα, αλλά από ξένο fund με έδρα το Δουβλίνο, το οποίο εκπροσωπεί ένα άλλο δεύτερο fund, με έδρα το Κάιρο, στο οποίο φέρεται να πουλήθηκε αρχικά το δάνειο της Βολιώτισσας επαγγελματία, δίχως η ίδια να γνωρίζει τίποτα.

«Θέλουμε να πληρώσουμε τα 37.000 ευρώ που χρωστάμε. Αυτό είναι το χρέος μας. Ας μας πούνε πού μπορούμε να το πληρώσουμε και θα το κάνουμε την επόμενη μέρα», επισήμανε χθες έξω από τα δικαστήρια ο σύζυγός της θιγόμενης επαγγελματία.

Σύμφωνα με τον ίδιο όσες φορές προσπάθησαν να έρθουν σε συνεννόηση με την τράπεζα από την οποία δανειοδοτήθηκαν, βρήκαν πόρτες κλειστές.

«Αδυνατούμε να βγάλουμε άκρη με τα funds τα οποία αναμίχτηκαν με την υπόθεση του δανείου μας και έχουμε μπει σε μία μεγάλη περιπέτεια», πρόσθεσε ο ίδιος.

Τη νομική υποστήριξη της επαγγελματία έχει αναλάβει ο δικηγόρος Γιώργος Μπαρτζιώκης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου