ΤΟΠΙΚΑ

Συνάντηση συνεργασίας του Ξενώνα Αστέγων με την Αστυνομία Βόλου

συνάντηση-συνεργασίας-του-ξενώνα-αστ-886684

Συνάντηση με τον Διοικητή του Α.Τ. Βόλου, Βασίλειου Μπαλατσούκα είχαν τα μέλη του προσωπικού του Ξενώνα Αστέγων της ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ, στα πλαίσια διασύνδεσης των φορέων της πόλης.

Οι δυο φορείς έχοντας ήδη διανύσει μια μακρά περίοδο συνεργασίας ως εκ τούτο στόχος της συνάντησης ήτανε η βελτιστοποίηση της επικοινωνίας, για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα προς όφελος των πολιτών.

Η συζήτηση ξεκίνησε με αναφορά στις προϋποθέσεις ένταξης πολιτών στο ξενώνα και τον σκοπό λειτουργίας της δομής, διαπιστώνοντας ότι μέρος των ανθρώπων που έρχεται σε επαφή η τοπική αστυνομία και οι ομάδες δράσης της αποτελούν άτομα με πολυδιάστατες δυσκολίες οι οποίες δεν μπορούν να ενταχθούν στο ξενώνα. Ακολούθησε συζήτηση για τις πιθανές λύσεις και πρακτικές που μπορούν να τηρηθούν στοχεύοντας στην αποσυμφόρηση του κοινωνικού αυτού φαινομένου στον αστικό ιστό του Βόλου. Επίσης, ορίστηκαν αποτελεσματικοί δίοδοι επικοινωνίας μεταξύ των δυο φορέων και ενημέρωση για την δράση της ομάδας παρέμβασης στο δρόμο του ξενώνα αστέγων.

Τέλος, διανεμήθηκε ενημερωτικό υλικό της δομής με περιγραφή υπηρεσιών και πληροφορίες επικοινωνίας προς διάθεση του αστυνομικού σώματος. Ο Ξενώνας Αστέγων Βόλου της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα ένταξης της Πράξης «ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΞΕΝΩΝΑ ΑΣΤΕΓΩΝ ΒΟΛΟΥ» με Κωδικό ΟΠΣ 5032717 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιφερειακό επιχειρησιακό πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020». Για πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις του Ξενώνα Αστέγων, ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να επικοινωνήσει στο 2421091614 είτε στο email: [email protected]. Ώρες επικοινωνίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00 με 18:00.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου