ΤΟΠΙΚΑ

Συνεχίζεται η προανάρτηση

συνεχίζεται-η-προανάρτηση-886377

Αρχισε στις 6 Ιουνίου 2022 και συνεχίζετα, η διαδικασία της Προανάρτησης Κτηματολογικών Στοιχείων, για όσους δήλωσαν την ακίνητη περιουσία τους που βρίσκεται σε περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας και Σποράδων. Μέχρι στιγμής, τις δυο πρώτες εβδομάδες, έχουν κατατεθεί 427 Αιτήσεις Επανεξέτασης Στοιχείων εκ των οποίων οι 360 Ηλεκτρονικά, ενώ με τη νέα δήλωση της Δ/νσης Δασών Μαγνησίας με βάση τον αναμορφωμένο δασικό χάρτη, πολλά προβλήματα αναμένεται να επιλυθούν.

Μέσω της ηλεκτρονικής Προανάρτησης, οι ιδιοκτήτες των περιοχών του Υπολοίπου Μαγνησίας και Σποράδων, οι οποίοι έχουν λάβει ήδη ηλεκτρονικά – ατομικά τις σχετικές ενημερώσεις, μπορούν να διορθώσουν εύκολα, γρήγορα και δωρεάν, τυχόν λάθη στην καταγραφή της ακίνητης περιουσίας τους στο Κτηματολόγιο.

Μέσω της ιστοσελίδας του Κτηματολογίου, https://www.ktimatologio.gr/el/eservices/proanartisi για συνολικά 45 ημέρες μέχρι την 20η Ιουλίου 2022, οι δικαιούχοι, με χρήση των κωδικών ασφαλείας του taxisnet, έχουν πρόσβαση στην καταγραφή των δικαιωμάτων τους και της γεωγραφικής απεικόνισης των ακινήτων τους.

Συγκεκριμένα θα πρέπει να δουν και να ελέγξουν την περιγραφή και τη νομική πληροφορία των ακινήτων τους (Κτηματολογικός Πίνακας), τα όρια των γεωτεμαχίων τους (Κτηματολογικό Διάγραμμα) και να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία επικοινωνίας τους μέσω της ιστοσελίδας: https://www.ktimatologio.gr/el/eservices/epikairopoiisistoiheionepikoinonias.

Εάν συμφωνούν με τα στοιχεία της Προανάρτησης, δεν χρειάζεται να προβούν σε άλλη ενέργεια.

Εάν δεν συμφωνούν με κάποια από τα στοιχεία, μπορούν να υποβάλουν Αίτηση Επανεξέτασης Στοιχείων (μέχρι την 20η Ιουλίου 2022) ηλεκτρονικά, στα αντίστοιχα e-mail (βλ. παρακάτω) ή διά ζώσης, κατόπιν ραντεβού στο Γραφείο Κτηματογράφησης (οι αιτήσεις θα πρέπει να είναι πλήρως συμπληρωμένες από τον ενδιαφερόμενο καθώς δεν συμπληρώνονται στο γραφείο.)

Σε περίπτωση που δεν έχουν δηλώσει στο Κτηματολόγιο την ακίνητη περιουσία τους έχουν ακόμα περιθώριο να το κάνουν ηλεκτρονικά στο www.ktimatologio.gr ή στο τοπικό Γραφείο Κτηματογράφησης, κατόπιν ραντεβού.

Η συμμετοχή των πολιτών στη διαδικασία της Προανάρτησης, είναι εξαιρετικά σημαντική, καθώς με αυτήν εξασφαλίζουν ότι τα δικαιώματα που δήλωσαν θα καταγραφούν σωστά στο Κτηματολόγιο και θα αποφύγουν άσκοπη ταλαιπωρία στο μέλλον.

Μετά την ολοκλήρωση της Προανάρτησης, θα ακολουθήσει η εξέταση των Αιτήσεων Επανεξέτασης Στοιχείων που θα υποβληθούν, η αναμόρφωση των Κτηματολογικών Πινάκων και σε επόμενο στάδιο η διαδικασία της Ανάρτησης, για την οποία οι δικαιούχοι θα ενημερωθούν εκ νέου.

Η υποβολή αίτησης επανεξέτασης στοιχείων γίνεται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα: https://proanartisi.ktimatologiomagnisias.gr

ή στα παρακάτω email με χρήση των κατάλληλων εντύπων

Για τον δήμο Αλμυρού: [email protected]

Γ ια τους δήμους Βόλου, Νοτίου Πηλίου και Σκοπέλου: [email protected] και για τον Δήμο Ρήγα Φεραίου: [email protected].

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου