ΤΟΠΙΚΑ

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ στον ΟΛΒ

κλιμάκιο-του-συριζα-στον-ολβ-885938

Συνάντηση πραγματοποίησε τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022 στα γραφεία του ΟΛΒ ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΛΒ Α.Ε. Σωκράτης Αναγνώστου με κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενο από τους δύο Βουλευτές του Νομού, κ.κ. Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο και Κατερίνα Παπανάτσιου, την Βανέσσα Κατσαρδή – Συντονίστρια της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας, τον Μάνθο Δραμητινό – μέλος της Ν.Ε. τον Ιωάννη Κλείτσα – μέλος της Ν.Ε., την Μαρίνα Χρυσοβελώνη – μέλος της Ν.Ε., τον Παντελή Σκάγιαννη – πρ. Πρόεδρο ΟΛΒ μέλος της Επιτροπή Ανάπτυξη του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησία και τον Γιώργο Τοζίδη – πρ. Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΛΒ.

Ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου, αποδέχτηκε το αίτημα του κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας για συνάντηση με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, προκειμένου να ενημερωθεί για ζητήματα του λιμένος, όπως η ιδιωτικοποίηση, επενδύσεις κ.α.

Από την πλευρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΒ Σωκράτης Αναγνώστου, ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους ότι, έχει ξεκινήσει ο διαγωνισμός για τα επενδυτικά σχήματα, τα οποία θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον για το λιμάνι, διευκρινίζοντας ότι το θέμα αυτό το χειρίζεται αποκλειστικά το ΤΑΙΠΕΔ. Συμπλήρωσε ότι, θα πρέπει να προχωρήσουν γρήγορα οι διαδικασίες αξιοποίησης, καθώς όπως δήλωσε μεταξύ άλλων «Μπορεί να είμαστε Ανώνυμη Εταιρεία, αλλά η υλοποίηση των σχεδιασμών, προχωράνε με πολύ αργούς γραφειοκρατικούς ρυθμούς».

Χαρακτήρισε κομβικής σημασίας για το λιμάνι του Βόλου, τη μελέτη που έχει ανατεθεί από τον ΟΣΕ για τη σύνδεση του τρένου με τις προβλήτες, καθώς και τη μεταφορά του χώρου διακίνησης σκραπ, επισημαίνοντας ότι αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη και υλοποιούνται εργασίες για τη διαμόρφωση του ανατολικού τμήματος του Προβλήτα Νο-3 ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται και μελέτες λιμενικού έργου επέκτασης κρηπιδώματος Προβλήτα Νο-3.

Ο Διευθύνων, αναφέρθηκε και στον εκσυγχρονισμό του γερασμένου μηχανολογικού εξοπλισμού που έχει προχωρήσει η Διοίκηση του ΟΛΒ με την προμήθεια ενός μηχανήματος μεταφοράς και στοιβασίας εμπορευματοκιβωτίων REACH STACKER, ενός νέου αυτοκινούμενου γερανού ανυψωτικής ικανότητας 125τ. που αποτελούν τα μοναδικά μηχανήματα που προμηθεύθηκε το λιμάνι τον 21ο αιώνα. Επίσης το λιμάνι έχει προμηθευτεί μία αρπάγη διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων, στο προσεχές διάστημα θα προμηθευτεί ακόμη μία, ενώ σχεδιάζεται και η προμήθεια μίας αρπάγης για τη μεταφορά των χύδην φορτίων.

Ερωτηθείς για την επένδυση της ΒΙΟΧΑΛΚΟ στον Αλμυρό, ο Διευθύνων, απάντησε ότι, πρόκειται για μία πολύ σοβαρή ιδιωτική επένδυση για την οποία από πλευράς του ΟΛΒ, θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να βοηθηθεί η υλοποίησή της. Τέλος, όσον αφορά στην επένδυση του LNG, ο κ. Αναγνώστου ξεκαθάρισε ότι «Στον Οργανισμό την τελευταία διετία δεν έχουμε κανένα επίσημο αίτημα. Διαβάζουμε διάφορα δημοσιεύματα για αλλαγές στην χωροθέτηση. Από πληροφορίες ενημερωνόμαστε ότι, δεν έχει κατατεθεί καμία επίσημη κατασκευαστική ή περιβαλλοντική μελέτη του έργου, στις αρμόδιες υπηρεσίες».

Η συζήτηση ολοκληρώθηκε σε καλό κλίμα, ενώ ακολούθησε συνάντηση και συζήτηση του κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ και με τους εργαζόμενους.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου