ΤΟΠΙΚΑ

Χειροπέδες σε 50χρονο στον Αλμυρό – «Θα σε σκοτώσω», είπε στην κόρη του

χειροπέδες-σε-50χρονο-στον-αλμυρό-θα-885856

Στο Αυτόφωρο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου οδηγήθηκε χθες για να δικαστεί 50χρονος από την ευρύτερη περιοχή του Αλμυρού. Ο συλληφθείς εξύβρισε την κόρη του και την απείλησε με απερίγραπτη μανία: «Θα σε γονατίσω. Θα σε σκοτώσω», ενώ επιτέθηκε φραστικά και στην πεθερά του.

Το επεισόδιο ενδοοικογενειακής βίας προκλήθηκε για ασήμαντη αφορμή. Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι στην οικογένεια, η οποία μένει μαζί και δεν βρίσκεται σε διάσταση, υπάρχουν συνεχώς επεισόδια.

Το Σαββατοκύριακο πέρασε με μεγάλες εντάσεις. Η ανήλικη διαμαρτυρήθηκε στον πατέρα της για την κατάσταση που επικρατεί και του είπε ότι τον φοβάται.

Η διαμαρτυρία της, όμως, δυστυχώς, άναψε ακόμη πιο μεγάλες φωτιές και η ίδια, η μητέρα της και η γιαγιά απευθύνθηκαν τελικά για βοήθεια στην Αστυνομία.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Αλμυρού προχώρησαν άμεσα στη σύλληψη του 50χρονου και σε έρευνα που έκαναν στο αυτοκίνητό του εντόπισαν τέσσερα μαχαίρια και μία καραμπίνα, την οποία όμως ο κατηγορούμενος κατέχει νόμιμα.

Ο συλληφθείς κρατήθηκε στην Αστυνομία και χθες οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Βόλου και παραπέμφθηκε για να δικαστεί στο Αυτόφωρο.

Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για εξύβριση κατά συρροή, απειλή και παράνομη οπλοκατοχή για τα μαχαίρια που εντοπίστηκαν στο αυτοκίνητό του.

Η δίκη τελικά αναβλήθηκε για αύριο Τετάρτη, καθώς οι παθούσες δεν ήταν παρούσες στο δικαστήριο, ενώ και ο ίδιος ο 50χρονος ζήτησε αναβολή, προκειμένου να ετοιμάσει την απολογία του.

Ο συλληφθείς φέρεται να αρνείται το περιεχόμενο των καταγγελιών. Εντούτοις, δεν είναι πειστικός για τις εξηγήσεις που δίνει. Στο σπίτι έσπειρε μεγάλο φόβο και τρόμο, ενώ έχει απασχολήσει επανειλημμένες αρχές.

Φέρεται να λέει ακατάληπτα πράγματα και στις επανειλημμένες ερωτήσεις για τα περιστατικά απαντά ότι είναι περιορισμένος στο σπίτι λόγω της πανδημίας.

Είναι χαρακτηριστικά ότι μετά την αναβολή της δίκης διατάχθηκε η κράτησή του, με το δικαστήριο να κρίνει ότι υπάρχει κίνδυνος για την οικογένειά του, αφού δεν έχει που να φιλοξενηθεί μέχρι το Αυτόφωρο.

Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε πίσω στο Τμήμα συνοδευόμενος αστυνομικούς του Τμήματος Αλμυρού και θα παραμείνει κρατούμενος μέχρι τη δίκη.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου