ΤΟΠΙΚΑ

«Τη σκότωσα, γιατί ήταν άπιστη» – Συγκλονίζουν τα λόγια του γυναικοκτόνου

τη-σκότωσα-γιατί-ήταν-άπιστη-συγκλ-885817

Συγκλονίζει η κατάθεση στο Κακουργιοδικείο Βόλου του αστυνομικού, που συνέλαβε τον 54χρονο, που στις 3 Αυγούστου 2022 σκότωσε τη 43χρονη σύζυγό του στη Σωτηρίτσα Αγιάς, ηχογραφώντας παράλληλα τα τελευταία της λόγια.

Ο αστυνομικός κατέθεσε στο δικαστήριο ότι όταν ρώτησε τον δράστη γιατί το έκανε αυτό, απάντησε: «Σκότωσα τη γυναίκα μου, γιατί ήταν άπιστη».

Ενα τέταρτο μετά το στυγερό έγκλημα με συνολικά οκτώ πυροβολισμούς ο δράστης ήταν σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, απόλυτα συνεργάσιμος με τις αρχές, ενώ κατά τη διάρκεια της μεταφοράς του στο Τμήμα μετά τη σύλληψή του κοιμήθηκε!

«Φθάσαμε στην ταβέρνα 15 λεπτά μετά την ειδοποίηση που είχαμε από το τηλεφωνικό κέντρο του 100. Εξω στον περίβολο και δίπλα από καρτοτηλέφωνο είδαμε έναν άνδρα που υποθέσαμε ότι είναι ο δράστης. Μας έκανε νοήματα να τον πλησιάσουμε και μας ανέφερε: «Πυροβόλησα τη σύζυγό μου»».

Ο αστυνομικός ρώτησε τον 54χρονο πού είναι το όπλο και εκείνος του ανέφερε ότι ήταν στο τσαντάκι του που το φορούσε χιαστί.

«Κατασχέσαμε το περίστροφο και επιπλέον 23 σφαίρες που βρήκαμε» τόνισε ο αστυνομικός.

Ο ίδιος βρήκε την άτυχη γυναίκα πεσμένη στο πάτωμα του μαγαζιού μπροστά από τον πάγκο της ταμειακής μηχανής.

Την ίδια ώρα ιδιώτης γιατρός διαπίστωνε ότι ήταν νεκρή, όπως αργότερα και το πλήρωμα ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ, που έσπευσε στο σημείο.

«Ο δράστης μας ανέφερε ότι έχει καταγράψει το συμβάν. Τον ρωτάω: «Δηλαδή, έχεις βίντεο;» και ο 54χρονος απάντησε ότι έχει ηχητικό!», σημείωσε ο μάρτυρας.

Ο κατηγορούμενος γνώρισε την άτυχη γυναίκα όταν εκείνη ήταν ηλικίας 18 ετών. Διέμεναν μαζί στην Αθήνα, όμως από το 2019 η 43χρονη επισκεπτόταν ανά τακτά χρονικά διαστήματα τη Σωτηρίτσα για να βοηθά τον αδερφό της με την ταβέρνα.

Τον Μάρτιο του 2021 το θύμα εγκαταστάθηκε μόνιμα στη Λάρισα για να σταθεί στην οικογένειά της. Ο σύζυγός της όμως πίστευε ότι διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση.

Ο δράστης είχε αδιάγνωστη ψύχωση, δύο χρόνια πριν το άγριο έγκλημα, σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισής του, Κωνσταντίνο Γαλανό, ο οποίος δήλωσε: «Το γεγονός ότι ηχογραφούσε επί χρόνια τη σύζυγό του έδειχνε την ψύχωση. Εμένα μου είπε πως στο έγκλημα τον ώθησαν η απαξίωση και η περιφρόνηση».

Το καλοκαίρι του 2022 ο 54χρονος επισκέφτηκε με τα παιδιά του τη Λάρισα για διακοπές και στις 3 Αυγούστου διέπραξε το έγκλημα. Την ώρα εκείνη η 43χρονη βρισκόταν στο μαγαζί και δούλευε με τη μητέρα της όταν γύρω στις 10:30 ακούστηκαν πυροβολισμοί.

Η μητέρα του θύματος σε κατάθεσή της είπε ότι εκείνη την ώρα έπλενε τα πιάτα και άκουσε τους θορύβους. Πίστευε ότι έσκασε η φιάλη από το αέριο. Βγήκε από την κουζίνα τρέχοντας και τότε είδε την κόρη της πεσμένη στο πάτωμα μέσα στα αίματα. Η ίδια δεν ήξερε τι σχέσεις είχε η κόρη της με τον δράστη. Τη συμβούλευε, όμως, να κάνει υπομονή γιατί ήξερε ότι ο γαμπρός της είναι απότομος και οξύθυμος.

«Ασημίνα, ο μπαμπάς σκότωσε τη μαμά»

Από την πλευρά της η κόρη της θανούσας ανέφερε ότι η ίδια ενημερώθηκε για το φονικό από τον μικρό αδερφό της που της τηλεφώνησε και της είπε: «Ασημίνα σήκω πάνω. Ο μπαμπάς σκότωσε τη μαμά».

Η μάρτυρας είπε ότι στο δικαστήριο ότι δεν είχε δει καβγάδες και σκηνές βίας στο σπίτι. Εντούτοις, παλαιότερα η μητέρα της της είχε εκμυστηρευτεί περιστατικά βίας από τον πατέρα της και ότι φοβόταν.

Η ίδια δεν γνώριζε κάτι για εξωσυζυγική σχέση της μητέρας της. Ο πατέρας της τής είχε πει ότι ίσως υπάρχει κάτι άλλο στη ζωή της και ήξεραν ότι κάποια στιγμή θα πάρουν διαζύγιο.

Ο μεγαλύτερος αδερφός της εξεταζόμενος από το δικαστήριο ανέφερε ότι η μητέρα του είχε εξωσυζυγική σχέση, αλλά ήταν καλή μητέρα. Ο ίδιος είχε βρει σημείωμα από τον εραστή της. Στην ερώτηση προς τον πατέρα του γιατί το έκανε, όπως σημείωσε, ο δράστης, ο οποίος λάμβανε ψυχιατρική αγωγή, του απάντησε γιατί δεν είχε πάρει τα φάρμακά του. Ακόμη, είπε ότι ο πατέρας του αγαπούσε τη μητέρα του και ο φόνος ήταν μία «λάθος στιγμή».

Από την πλευρά της η αδερφή του δράστη είπε στο δικαστήριο ότι ο 54χρονος είχε διαπιστώσει παλαιότερα ότι η σύζυγός του είχε εξωσυζυγική σχέση, την είχε ηχογραφήσει και είχε βάλει την οικογένεια να ακούσει τις συνομιλίες. Το ζευγάρι όμως τα είχε ξαναβρεί.

Εντούτοις, τόνισε ότι στα τέλη Ιουλίου ήταν παρούσα σε περιστατικό κρίσης του αδερφού της. Είχε οδηγηθεί στο Τμήμα και δεν αναγνώριζε συγγενείς. Ειχε κινηθεί διαδικασία για να νοσηλευτεί ακούσια σε ψυχιατρική δομή, όμως δεν ολοκληρώθηκε, καθώς ο δράστης στην πορεία είχε ανακτήσει την επαφή του με το περιβάλλον. Η αδερφή του ξέσπασε σε δάκρυα, λέγοντας ότι κάθε μέρα σκέφτεται αυτό το περιστατικό, καθώς ήταν παρούσα και ως νοσοκόμα δεν πρόβαλε αντιρρήσεις να γίνει η ακούσια νοσηλεία του.

Η δίκη για τη γυναικοκτονία στη Σωτηρίτσα διακόπηκε για τις 25 Νοεμβρίου, τόσο λόγω του ωραρίου, όσο και για να κληθούν και να εξετασθούν και άλλοι δύο μάρτυρες, οι οποίοι έχουν την ιδιότητα του ψυχολόγου.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου