ΤΟΠΙΚΑ

Καμπάνα σε ρακοσυλλέκτρια από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου

καμπάνα-σε-ρακοσυλλέκτρια-από-το-τριμ-885355

Εκπληκτοι έμειναν οι υπάλληλοι του καταφύγιου αδέσποτων ζώων του Δήμου Βόλου, όταν τον Μάιο του 2021 κλήθηκαν μετά από εισαγγελική παραγγελία να αφαιρέσουν επτά σκυλιά από την κατοχή 52χρονης Αγγλίδας, που διαμένει σε ευρύτερη περιοχή του Βόλου.

Η αυλή του σπιτιού της και ο ακάλυπτος χώρος ήταν γεμάτοι από απορρίμματα και άλλα αντικείμενα, που έφθαναν σε ύψος το ένα μέτρο, ενώ μεγάλος όγκος αντικειμένων υπήρχε και στα πέντε δωμάτια του σπιτιού.

Η 52χρονη, η οποία με τις ενέργειές της είχε σχηματίσει εστία ρύπανσης με κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, δικάστηκε χθες στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου για παραμέληση των χαριτωμένων τετράποδων που είχε στην κατοχή της.

Η κατηγορούμενη, η οποία δεν ήταν παρούσα στο δικαστήριο, κρίθηκε ένοχη για μη τήρηση των κανόνων ευζωίας για τους σκύλους και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 13 μηνών με αναστολή.

Από την 1η Μαρτίου του 2020 έως τις 7 Μαΐου του 2021 δεν τηρούσε τους κανόνες ευζωίας για την καλή μεταχείριση των ζώων, ούτε μεριμνούσε για την υποχρέωση εξασφάλισης άνετου, υγιούς και κατάλληλου καταλύματος για τα σκυλιά στον φυσικό τρόπο διαβίωσης χωρίς να εμποδίζονται οι φυσικές τους κινήσεις και την ιατρική τους περίθαλψη.

Ενώ ήταν ιδιοκτήτρια επτά σκυλιών άγνωστων χαρακτηριστικών, τα τρία χωρίς ηλεκτρονική σήμανση (τσιπ), μεγάλωνε τα ζώα στο σπίτι χωρίς να τηρεί υγειονομικούς όρους.

Επισημαίνεται πως το θέμα έφθασε στην Εισαγγελία Βόλου μετά από καταγγελίες.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου