ΤΟΠΙΚΑ

Χειροπέδες σε άνδρα που έκλεβε καταστήματα στον Βόλο

χειροπέδες-σε-άνδρα-που-έκλεβε-καταστ-885352

Στην εξιχνίαση έξι υποθέσεων για περιπτώσεις κλοπών σε καταστήματα του Βόλου προχώρησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου. Μετά από μεθοδική έρευνα των στελεχών της Αστυνομίας, εξιχνιάστηκαν έξι υποθέσεις κλοπών, εκ των οποίων τρεις τετελεσμένες και τρεις σε απόπειρα, καθώς και μία περίπτωση κλοπής τροχοφόρου.

Χθες, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου συνέλαβαν έναν ημεδαπό, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία, στην οποία περιλαμβάνεται και μία γυναίκα που φέρεται να ήταν συνεργός στις τέσσερις εκ των προαναφερόμενων κλοπών.

Ειδικότερα, χθες τις πρώτες πρωινές ώρες, ο δράστης διέρρηξε την κεντρική θύρα καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφέ-μπαρ) της πόλης και αφαίρεσε από το εσωτερικό το χρηματικό ποσό των 30 ευρώ, καθώς και ένα χαρτονόμισμα άλλης χώρας.

Στη συνέχεια, ο προαναφερόμενος αποχώρησε, ωστόσο έγινε αντιληπτός και έπειτα από άμεσες αναζητήσεις των αστυνομικών, εντοπίστηκε και ακινητοποιήθηκε.

Από τη συνεχιζόμενη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου διαπιστώθηκε ότι, ο συλληφθείς, από κοινού σε ορισμένες περιπτώσεις με την ημεδαπή γυναίκα, κατά το χρονικό διάστημα από 26-11-2022 έως 2-12-2022 στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου, διέπραξαν κλοπή σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (ζαχαροπλαστείο), αφαιρώντας το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ, τρεις απόπειρες κλοπής σε καταστήματα (κάβα ποτών, κατάστημα εμπορίας λευκών ειδών και κατάστημα εμπορίας ενδυμάτων), ενώ ο δράστης αφαίρεσε από κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (αναψυκτήριο), το χρηματικό ποσό των 80 ευρώ.

Στην κατοχή του δράστη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα αφαιρεθέντα στην χθεσινή περίπτωση κλοπής, τα οποία αποδόθηκαν στο νόμιμο δικαιούχο, διαρρηκτικά εργαλεία, καθώς και δίκυκλη μοτοσικλέτα, ιδιοκτησίας αλλοδαπού, η οποία αφαιρέθηκε την 28/29-11-2022 από σημείο της πόλης και αποδόθηκε στο νόμιμο δικαιούχο της.

Το προανακριτικό έργο διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου