ΤΟΠΙΚΑ

Ταμείο 19 εκατ. ευρώ στον Δήμο Βόλου με βάση τον προϋπολογισμό του 2023

ταμείο-19-εκατ-ευρώ-στον-δήμο-βόλου-με-βά-885310

Σταθερά υψηλό, στο ποσό των 19.164.779,88 ευρώ, αναμένεται να είναι και για το 2023 το χρηματικό υπόλοιπο στα ταμεία του Δήμου Βόλου, προκειμένου να αξιοποιηθεί για έργα και δράσεις στην πόλη. Χθες, συνεδρίασε η εκτελεστική επιτροπή για την έγκριση του προϋπολογισμού, πριν εισαχθεί προς συζήτηση στην οικονομική επιτροπή που συγκαλείται σήμερα, Τρίτη, στη μία μετά το μεσημέρι.

Στη χθεσινή συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής συμμετείχαν ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος και οι αντιδήμαρχοι Θάνος Θεοδώρου, Θανάσης Σταυρίδης, Γιώργος Πράττος, Αποστόλης Μαλαματίνης, Ανδρέας Ζέρβας, Αργύρης Κοπάνας, Χρήστος Στεφόπολος, Μιχάλης Καπουρνιώτης, Αποστόλης Ζαρκάδας – Βεργής, Δέσποινα Κότογλου, Κωνσταντίνος Λούλης, Νατάσσα Μορφογιάννη και Γεωργία Μποντού – Τοκαλή.

Τον προϋπολογισμό παρουσίασε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Οικονομικών, Ανδρέας Ζέρβας. Προβλέπονται τακτικά έσοδα ύψους 37.869.517.49 ευρώ από ακίνητη και κινητή περιουσία, από ανταποδοτικά τέλη και δικαιώματα, από δημοτικά τέλη, φόρους και εισφορές και από επιχορηγήσεις. Το ύψος των έκτακτων εσόδων υπολογίζεται στο ποσό των 20.841.170,93 ευρώ, ενώ βεβαιώνονται για πρώτη φορά έσοδα παρελθόντων οικονομικών ετών ύψους 4,5 εκατ. ευρώ και επιπλέον έσοδα από προηγούμενα οικονομικά έτη που παραμένουν ανείσπρακτα και αφορούν στο ποσό των 32.084.512,80 ευρώ.

Αναφορικά με τις δαπάνες και σύμφωνα με το σχέδιο του προϋπολογισμού για το 2023, η «μερίδα του λέοντος» διατίθεται για την καθημερινότητα στην πόλη. Συνολικό ποσό 19,7 εκατ. ευρώ προϋπολογίζεται για τις υπηρεσίες Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού, 13 εκατ. ευρώ για την υπηρεσία Τεχνικών Εργων και ακολουθούν η οικονομική υπηρεσία με ποσό 4,6 εκατ. ευρώ, οι υπηρεσίες Πολιτισμού, Αθλητισμού και Κοινωνικής Πολιτικής με ποσό 2,5 εκατ. ευρώ, η υπηρεσία Πρασίνου με ποσό 2,4 εκατ. ευρώ, η υπηρεσία πολεοδομίας με ποσό 1,6 εκατ. ευρώ, η υπηρεσία Νεκροταφείων με ποσό 1 εκατ. ευρώ και η Δημοτική Αστυνομία με ποσό 548.518, 52 ευρώ.

Σημειώνεται ότι το αποθεματικό που παραμένει διαθέσιμο για αναπλήρωση ανεπαρκών πιστώσεων για τη δημιουργία νέων μη προβλεπομένων στον προϋπολογισμό ανέρχεται στο ποσό των 50.000 ευρώ.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου