ΤΟΠΙΚΑ

Εργατικό Κέντρο Βόλου: Ζωντανά τα οράματα του Πολυτεχνείου

εργατικό-κέντρο-βόλου-ζωντανά-τα-οράμ-884705

Τη μνήμη των αγωνιστών φοιτητών του Πολυτεχνείου θα τιμήσει για ακόμη μία χρονιά το Εργατικό Κίνημα Βόλου. Μέσω μίας μακροσκελούς ανάρτησης, το εργατικό κέντρο αναφέρει ότι οι μνήμες από την ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου δεν έχουν σβήσει και ότι οφείλουμε να ενώσουμε τις φωνές μας για κοινούς στόχους.

Χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση αναφέρεται:

«Σαράντα εννιά χρονιά μετά, η 17η Νοεμβρίου, η επέτειος της ηρωικής εξέγερσης του Πολυτεχνείου, συνεχίζει να κρατά τη μνήμη μας άσβεστη και να αποτελεί την πυξίδα για τις διεκδικήσεις και τους νέους αγώνες μας.

Δυστυχώς, μισό σχεδόν αιώνα από τη θυσία εκείνη, τα οράματα των χιλιάδων νεαρών αγωνιστών παραμένουν ανεκπλήρωτα. Το μυριόστομο σύνθημά τους για “ψωμί, παιδεία, ελευθερία” παραμένει, για την κυβέρνηση, ο νεοφιλελεύθερος εφιάλτης της, που με κάθε τρόπο πασχίζει να εκφυλίσει.

Για τους εργαζόμενους και την πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, πλην των πλουσίων:

-Το Ψωμί έγινε ψωμάκι, με την ακρίβεια, την ασυδοσία και την καταλήστευση των εισοδημάτων μας να μην έχουν τελειωμό.

-Η Παιδεία υπόθεση ακριβή, και για λίγους προνομιούχους. Η απαξίωση του σχολείου και των πανεπιστημίων, χάριν των ιδιωτικών κολεγίων, αποτελεί τον μόνιμο στόχο της διαπλεκόμενης πολιτικής και επιχειρηματικής εξουσίας.

-Η Ελευθερία, μια υπόθεση πολύ μακρινή και ολοένα πιο δύσοσμη. “Τέρατα και σημεία” της συστημικής εξουσίας γυρίζουν ολοταχώς τη Χώρα στο σκοτεινό χθες, με τους πολίτες να νοιώθουν ανασφαλείς και υποταγμένοι.

-Τα μνημόνια, η υγειονομική κρίση και, τώρα, τα σκοτεινά κέντρα παρακολούθησης, έγιναν τα αλλεπάλληλα επικίνδυνα στάδια της λαϊκής ποδηγέτησης και του ελέγχου της ελεύθερης βούλησης και έκφρασης!

Οι Έλληνες εργαζόμενοι, οι Έλληνες πολίτες βιώνουν καθημερινά την “δικτατορία” του κεφαλαίου να φυλακίζει και να κατατρώει τις ζωές τους.

Μπροστά σ’ αυτόν τον νεοφιλελεύθερο κατήφορο, μπροστά σ’ αυτή τη στρέβλωση της πραγματικότητας, όπου τα συμφέροντα των λίγων γίνονται δήθεν “οφέλη” για τους πολλούς, οι εργαζόμενοι και η σπουδάζουσα νεολαία δεν μπορούν να μείνουν σιωπηλοί και αδρανείς.

Ως Εργατικό Κίνημα τιμούμε τη μνήμη των αγωνιστών του Πολυτεχνείου, ορθώνοντας τείχος αντίστασης στα σχέδια αυτά. Θωρακίζουμε με τα οράματά τους τη θέλησή μας να τα κάνουμε πράξη, στέλνοντας στην κυβέρνηση και τα οικονομικά δεκανίκια της το μήνυμα ότι δεν θα υποταχθούμε. Παλεύουμε για την υπεράσπιση της δημοκρατίας, της εργασίας, της δωρεάν δημόσιας παιδείας και της υγείας.

Στεκόμαστε κόντρα σε κάθε φαινόμενο ρατσισμού και μισαλλοδοξίας, με σεβασμό σ’ ένα κόσμο ισότητας και ίσων ευκαιριών. Για έναν κόσμο ειρηνικό, καταδικάζοντας τις επικίνδυνες γεωστρατηγικές συγκρούσεις συμφερόντων των ισχυρών, και κάθε συμμετοχή της χώρας μας σε αυτές. Αγωνιζόμαστε για ένα καλύτερο αύριο σαν κι αυτό που οραματιστήκαν οι ηρωικοί φοιτητές, χωρίς “εξαργύρωση” της θυσίας, χωρίς αλλοτρίωση των ιδεών, χωρίς καιροσκοπισμούς και φανφάρες.

Ενώνουμε τη φωνή μας με όλους όσοι αγωνίζονται για τους ίδιους στόχους, και δεν υποστέλλουμε τη σημαία του αγώνα, μέχρις ότου το ιερό όραμα του Πολυτεχνείου γίνει πράγματι το όμορφο αύριο των παιδιών μας».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου