ΤΟΠΙΚΑ

Πυροσβεστική & αστυνομία στη Ν. Ιωνία κατέβασαν… το φαγητό από τη φωτιά

πυροσβεστική-αστυνομία-στη-ν-ιωνία-884397

Φεύγοντας έκλεισαν τον γενικό διακόπτη ρεύματος και την πόρτα του διαμερίσματος, που κινδύνευσε – Οι ιδιοκτήτες βρήκαν… έτοιμο το φαγητό

Ανδρες της πυροσβεστικής και της αστυνομίας απέτρεψαν χθες νωρίς το απόγευμα κίνδυνο πρόκλησης πυρκαγιάς σε διαμέρισμα πολυκατοικίας. Ανοιξαν την πόρτα του διαμερίσματος, από το οποίο έβγαινε καπνός, κατέβασαν την κατσαρόλα από το μάτι της κουζίνας και φεύγοντας έκλεισαν τον γενικό διακόπτη, αλλά και την πόρτα του σπιτιού. Οι ιδιοκτήτες όταν επέστρεψαν στο σπίτι ούτε πού μπόρεσαν να φανταστούν σε τι περιπέτειες κινδύνευσαν να μπουν.

Περίπου στις τέσσερις χθες το απόγευμα, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου δέχθηκε κλήση από ενοίκους πολυκατοικίας στη Ν. Ιωνία για πυκνό καπνό που έβγαινε από διαμέρισμα.

Ενοικοι χτυπούσαν με αγωνία το κουδούνι του διαμερίσματος, αλλά δεν απαντούσε κανείς και φοβήθηκαν για τα χειρότερα.

Επί τόπου έσπευσε δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου με ένα όχημα, οι πυροσβέστες όμως δεν μπορούσαν να μπουν στο διαμέρισμα. Ηταν κλειστά παράθυρα και πόρτα και κανείς δεν απαντούσε από το εσωτερικό του διαμερίσματος από το οποίο έβγαινε πυκνός καπνός.

Ειδοποιήθηκε αστυνομία. Οι αρχές κατάφεραν να ανοίξουν, χωρίς να σπάσουν, την πόρτα του διαμερίσματος. Ο πυκνός καπνός προερχόταν από τον χώρο της κουζίνας. Ο ιδιοκτήτης είχε βάλει φαγητό στη χύτρα και άφησε το μάτι της ηλεκτρικής κουζίνας αναμμένο, ενώ ο ίδιος απουσίαζε.

Οι αρχές, αφού βεβαιώθηκαν ότι στο διαμέρισμα δεν υπήρχε άνθρωπος που να διατρέχει κίνδυνο, απομάκρυναν τη χύτρα από το μάτι της κουζίνας και κατέβασαν τον γενικό διακόπτη του ρεύματος.

Φεύγοντας έκλεισαν και την πόρτα, αφού στο μεσοδιάστημα οι ιδιοκτήτες δεν εντοπίστηκαν, ούτε είχαν επιστρέψει, προφανώς από τα ψώνια στο σούπερ μάρκετ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου