ΤΟΠΙΚΑ

Πόρτα εξόδου από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας βλέπουν οι καθαρίστριες

πόρτα-εξόδου-από-το-πανεπιστήμιο-θεσσ-88419

Αντιδρούν στην ανάθεση σε εργολάβο της καθαριότητας των πανεπιστημιακών κτιρίων

Η πόρτα εξόδου από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, φαίνεται να ανοίγει για τις 25 περίπου καθαρίστριες. Τέλος Σεπτεμβρίου, εκπνέουν οι τρίμηνες συμβάσεις έργου που είχαν υπογράψει με την Επιτροπή Ερευνών του ιδρύματος, με τη νέα πρυτανική αρχή, να ετοιμάζεται να αναθέσει την καθαριότητα σε εργολάβο.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

«Θα μας βρουν απέναντί τους. Δώσαμε αγώνα για να φύγουν οι εργολάβοι από την καθαριότητα και τώρα ξαναμπαίνουν από την κύρια είσοδο», ανέφερε η εργαζόμενη στην καθαριότητα των κτιρίων του Π.Θ., Μαρία Πλαγερά. Σύμφωνα με την ίδια, στις 12 Σεπτεμβρίου, προκηρύχθηκε διαγωνισμός ύψους 65.000 ευρώ, προκειμένου να αναδειχθεί ο εργολάβος που θα αναλάβει την καθαριότητα για τρεις μήνες. «Η δική μας σύμβαση για το ίδιο χρονικό διάστημα, αφορούσε στις 55.000 ευρώ και η νέα σύμβαση εκτός από ακριβότερη περιλαμβάνει πιο επαχθείς όρους για τις καθαρίστριες, καθώς ορισμένες προβλέπεται να εργάζονται με καθεστώς ημιαπασχόλησης και εκ περιτροπής εργασίας. Επιπλέον, δεν κατανέμεται σωστά το προσωπικό, αφού σε ορισμένα μεγάλα κτιριακά συγκροτήματα, προβλέπεται μία μόνο καθαρίστρια», σημείωσε η κ. Πλαγερά.

Οι καθαρίστριες που απασχολούνται στα 13 κτίρια του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, είχαν ζητήσει συνάντηση με τον Πρύτανη, Γιώργο Πετράκο, προκειμένου να συζητήσουν το θέμα, το ραντεβού όμως δεν ορίστηκε. Αντ’ αυτού, συναντήθηκαν με τον αναπληρωτή πρύτανη οικονομικού προγραμματισμού και ανάπτυξης, Βασίλη Μπουρδάκη. Λύση δεν βρέθηκε και τη Δευτέρα θα έχουν εκ νέου συνάντηση μαζί του.

Οι καθαρίστριες έχουν αναστατωθεί, καθώς τυχόν είσοδος εργολάβου για την καθαριότητα, θα έχει επιπτώσεις στο εργασιακό τους καθεστώς. Οι ίδιες διεκδικούν να προσληφθούν ως μόνιμες από την Εταιρεία Αξιοποίησης της Περιουσίας του Π.Θ. κι όχι να απασχολούνται σε διαρκείς συμβάσεις έργου. Σημειώνεται ότι τα τελευταία χρόνια, είχαν υπογράψει δύο οκτάμηνες συμβάσεις έργου και μια τρίμηνη που ολοκληρώνεται στα τέλη Σεπτεμβρίου με την Επιτροπή Ερευνών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου