ΤΟΠΙΚΑ

«Τα όνειρα δεν έχουν ηλικία»

τα-όνειρα-δεν-έχουν-ηλικία-884101

Τη δοκιμασία των πανελλαδικών εξετάσεων για δεύτερη χρονιά φέτος πέρασε η Βολιώτισσα Κατερίνα Πλαβού. Στόχος της να συγκεντρώσει ακόμη περισσότερα μόρια σε σχέση με πέρυσι και να περάσει στη σχολή προτίμησής της για να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα.

«Τα όνειρα δεν έχουν ηλικία», αναφέρει η ίδια μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, για την απόφασή της να δώσει πανελλαδικές ξανά φέτος και μάλιστα κάτω από δύσκολες συνθήκες, συνδυάζοντας οικογένεια, εργασία και μαθήματα.

Η Κατερίνα Πλαβού είναι παντρεμένη και μητέρα ενός παιδιού που είναι ήδη φοιτητής στο δεύτερο έτος στη Γεωπονική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Εργάζεται ως απόφοιτος νοσηλευτικής σε γνωστό ιατρείο του Βόλου, το οποίο χαρακτηρίζει ως τη δεύτερη οικογένειά της.

Ηταν πριν από τρία χρόνια, όταν αποφάσισε να δρομολογήσει κάτι παραπάνω για τον εαυτό της. Εγγράφηκε στο 4ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, παρακολούθησε μαθήματα και έδωσε πανελλαδικές. Αν και συγκέντρωσε υψηλό αριθμό μορίων, στο μηχανογραφικό της δήλωσε δύο συγκεκριμένες σχολές, οι βάσεις των οποίων εκτοξεύτηκαν, με αποτέλεσμα η ίδια να μείνει εκτός. «Εκλαψα πολύ, αλλά αποφάσισα να ξαναπροσπαθήσω», είπε η ίδια.

Ετσι φέτος αφιερώθηκε ξανά στα μαθήματά της και μέσω του 1ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας έδωσε για δεύτερη φορά πανελλαδικές, συγκεντρώνοντας βαθμό 17,9.

Με τη συγκεκριμένη βαθμολογία ευελπιστεί να πετύχει τον στόχο της και να κάνει μία νέα αρχή στη ζωή της. «Χρειάζονται προσήλωση στον στόχο, υπομονή και επιμονή», λέει η ίδια, αναμένοντας με αγωνία την ανακοίνωση των βάσεων στις αρχές του ερχόμενου Αυγούστου.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου